foradia subscriutegrat

La Mancomunitat presenta un estudi sobre l’habitatge a l’Alcoià i El Comtat

L'estudi participatiu ha posat especial atenció en l'habitatge a les zones rurals, ja que ha sigut la qüestió protagonista en la majoria de les problemàtiques i propostes plantejades

La Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat ha donat a conéixer els resultats de l’estudi que s’ha fet sobre les problemàtiques en matèria d’habitatge d’aquestes comarques. L’estudi s’ha fet a través d’un procés participatiu deliberatiu portat a terme entre els mesos de setembre i octubre mitjançant tallers.

A les jornades els assistents han pogut debatre sobre algunes qüestions comunes que poden ser d’interés per als pobles i ciutats, i la majoria dels problemes i les propostes que s’han plantejat, han posat especial atenció en l’habitatge en les zones rurals.

Segons l’estudi, l’habitatge a les zones rural-urbanes, presenta unes característiques concretes que combina la realitat urbana amb la rural. Els problemes a les zones Muro-Cocentaina-Alcoi o Ibi-Castalla, són diferents de les de les zones més rurals, però, també tenen punts en comú, per exemple, que el lloguer, la compra, o l’accessibilitat dels habitatges en les zones rurals poden presentar magnituds o complexitats diferents, però, també problemàtiques com és el cas de la proliferació de pisos o cases per a ús turístic o la gestió d’ajudes a la rehabilitació.

A més a més, també es demostra que la mobilitat diària entre la ruralitat i els eixos urbans ha millorat en alguns aspectes, però encara presenta molts dèficits d’accés als serveis d’àmbit comarcal com, per exemple, la sanitat o l’educació. Aquesta qüestió afecta especialment a les localitats més menudes, ja que depenen del bon nivell d’aquest accés per aturar processos de despoblació o promoure l’arribada de nous residents.

Per a fer l’estudi s’han combinat sessions formatives amb tallers deliberatius que han servit, d’una banda, per a fer un diagnòstic d’oportunitats, amenaces i dilemes de l’habitatge en cinc grans eixos: qualitat de vida als espais rurals i urbans, mobilitat i mercat de treball, accés a l’habitatge, parc i usos de l’habitatge i gestió de l’habitatge. A més a més, el resultat del diagnòstic ha servit per a plantejar accions concretes agrupades en dos dimensions: per una banda, accions que no depenen de la gestió municipal o veïnal, o accions que es podrien executar des de la iniciativa local, veïnal o associativa, per tant, amb un control.

El document es podrà consultar amb la intenció de contribuir al debat públic sobre l’accés a l’habitatge, especialment, entre les zones rural-urbanes.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *