foradia subscriutegrat

Alcoi treballa per enriquir i reforçar la tradició del Betlem del Tirisiti

La Comissió Tècnica Assessora del Betlem del Tirisiti s'ha reunit i ha parlat sobre impulsar noves perspectives per a futures campanyes

La Comissió Tècnica Assessora del Betlem del Tirisiti es va reunir per abordar diferents aspectes relacionats amb aquesta representació tan tradicional i tan volguda pels alcoians i alcoianes. En l’encontre es va fer una anàlisi exhaustiva de la situació actual del Tirisiti i es van delinear estratègies per a la campanya d’enguany. També van pensar-se altres idees més innovadores per a la campanya del 2024-2025, amb l’objectiu d’enriquir i reforçar la tradició del Betlem de Tirisiti, que és un Bé d’Interés Cultural.

Entre els fets més significatius ha estat la renovació de la Comissió Tècnica Assessora, que representa un compromís amb la continuïtat i evolució d’aquesta tradició. Amb la renovació també es vol aportar noves perspectives i energies a la comissió, consolidant un equip de treball que faça front als reptes i oportunitats que es presenten en el futur. Ara, aquesta comissió està presidida per Elisa Guillem, regidora de Cultura, i compta amb Miquel Santamaria, tècnic del departament de Cultura, i que fa de secretari; Ignacio Trelis, regidor de Patrimoni Cultural; Raül Llopis, exregidor de Cultura i actual regidor de Seguretat Ciutadana, Emergències i Protecció Civil; Josep Lluis Santonja, director de l’Arxiu Municipal; i Palmira Torregrosa, directora del Museu Arqueològic.

Entre els aspectes a destacar de la reunió està l’aprovació de dos propostes populars relacionades amb els productes de marxandatge del Tirisiti. Les propostes, que estan acuradament avaluades per la Comissió, rebran el ‘segell de producte qualificat’, una distinció que es reservarà exclusivament per a aqueles propostes valorades per la comissió, ja que al tractar-se d’un Bé d’Interés Cultural, s’ha de garantir l’excel·lència i autenticitat dels productes associats al Betlem de Tirisiti.

Elisa Guillem, ha volgut destacar que: “A mesura que avancem cap a les pròximes campanyes, la comissió convida a la participació activa de la comunitat en la construcció i promoció d’un Tirisiti més vibrant i significatiu”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *