foradia subscriutegrat

Les famílies del Projecte Somriure es mostren molestes amb l’Ajuntament de Benimarfull i la Mancomunitat

El dimecres 29 de novembre de vesprada es va mantenir una reunió entre l'Ajuntament de Benimarfull, la Mancomunitat de l'Alcoià i El Comtat, i les famílies que formen part del projecte Somriure per tal de parlar sobre la reversió de la cessió de l'edifici que s'anava a utilitzar com a Centre de Dia per a persones amb capacitats especials. Segons han anunciat des de l'Associació, s'ha arribat a un acord, el dia 5 de desembre es farà una reunió amb la Conselleria

El dimecres 29 de novembre les famílies de l’Associació Comarcal del Projecte Somriures, i representants d’altres àmbits socials, van reunir-se amb representants de l’Ajuntament de Benimarfull i de la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat per tal de parlar sobre l’anunci de reversió de la cessió de l’edifici del centre de dia per a persones amb diversitat funcional. Segons han informat des del Projecte Somriures, el primer que van fer va ser exposar una cronologia resumida i detallada de tot el que s’havia fet fins al moment, des de 2020, per tal d’aconseguir aquest centre, ubicat a un edifici que va construir-se fa uns 12 anys, i que mai havia sigut usat pel consistori del municipi.

A continuació, va intervenir l’alcalde de Benimarfull, que va insistir en la necessitat d’utilitzar aquest espai com a escola del poble, “mostrant no massa comprensió i empatia amb tot el treball que hem fet el col·lectiu per fer realitat aquest projecte, que a més, sabem que serà beneficiós per a Benimarfull per totes les sinergies positives que el Centre de Dia comportarien al poble”, han argumentat des de l’Associació.

Per la seua part, el president de la Mancomunitat, va mostrar-se al costat dels de Somriures, però, així i tot, els afectats coincideixen que “l’actuació de la MAC no ha sigut fins ara ni la més diligent ni la més ràpida i resolutiva, pel que ara ja no ens conformem amb paraules de compromís sinó que volem fets reals”.

Durant aquesta reunió, les tres parts interessades van arribar a tres compromisos i acords, que són: que l’Ajuntament de Benimarfull paralitzarà la sol·licitud de reversió de l’edifici, mentre que la Conselleria no notifique oficialment a la Mancomunitat que l’expedient del Pla Convivint, que està en tramitació des del mes de març, està paralitzat i que la Generalitat Valenciana no va a fer-se càrrec ni a través d’aquest Pla ni per cap altra via del finançament de les obres de reforma i condicionament de l’edifici per albergar el Centre de Dia per a persones amb Diversitat Funcional. També s’ha decidit que la Mancomunitat conclourà el tràmit iniciat en el mes de gener, acceptant la cessió de l’edifici i es compromet a seguir endavant amb la tramitació del Pla Convivint. Finalment, les tres parts s’han compromés, a reunir-se amb la Conselleria, per saber quines són les vertaderes intencions respecte a aquest expedient. De fet, l’alcalde de Benimarfull ha confirmat que el dimarts 5 de desembre mantindran una reunió amb la Conselleria a la que assistiran representants de les tres parts per a tractar el tema i esclarir quin és el futur del centre.

Les famílies van aprofitar aquest primer encontre per a mostrar el seu malestar i la seua decepció, ja que “la possible pèrdua del Centre de Dia en aquests moments serien una malmesa i un dany irreparables. En aquests moments tenim un sentiment d’haver sigut estafats per uns i per altres. L’aprofitament per part de l’Ajuntament de Benimarfull del nostre treball ens semble d’un oportunisme i una insensibilitat sense precedents. D’altra banda, la falta de compromís evident i la poca diligència de la Mancomunitat, ens preocupa i ens fa pensar que la institució no està fent la llavor comarcal que se li pressuposa i per a la que va ser concebuda”.

A més a més, també continuen reivindicant que “El Centre de Dia per a persones amb diversitat funcional de Benimarfull és necessari, és urgent, és viable, és realitzable en temps i pressupostàriament i que si perfem aquest centre serà el major espoli i robatori que les persones amb diversitat funcional patirem en aquestes comarques”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *