foradia cdturisme

Jornada per apropar a alumnes de l’EASD d’Alcoi al món empresarial

Tindrà lloc el 22 de febrer i l’objectiu és connectar oferta i demanda, per aconseguir retindre el talent a la ciutat

La regidora de Promoció Econòmica i l’Escola d’Art I Superior de Disseny d’Alcoi (EASD Alcoi) han posat en marxa un projecte que té com a objectiu connectar el món empresarial amb l’alumnat del centre, concretament als que han fet o estan fent el Treball de Final de Grau (TFG) o diferents treballs d’aula en les especialitats d’Animació, Gràfic, Producte, Moda, Interiors, Il·lustració Aplicada al Producte i Moda, enfocat a la seua incorporació al món laboral.

La jornada sota el nom d’Àgora Talent i Disseny– té lloc el 22 de febrer, a l’Àgora i en horari que va de 17 a 20 hores. De moment, ja s’han sumat a la iniciativa un total de 15 alumnes i una trentena d’empreses.

En primer lloc, cada alumne explicarà el seu projecte en quatre minuts, després hi haurà ponències d’empreses col·laboradores, entre les quals es troben antics alumnes, que explicaran també com han estat les col·laboracions amb el centre, i es disposaran estands on poder continuar fent contactes entre alumnat i empreses. En definitiva, les dues parts podran parlar tranquil·lament amb l’objectiu d’unir oferta i demanda.

El regidor de Promoció Econòmica, Àlex Cerradelo, explica que “una qüestió en la qual estem incidint molt és en aconseguir fixar el talent, que els estudiants desenvolupen el seu projecte de vida a Alcoi, i aquesta acció amb la EASD és molt important”. Les empreses tenen demandes i de vegades ja contacten amb l’Escola, si bé amb independència s’ha pensat a fer aquesta jornada, que naix amb voluntat de continuïtat.

La directora de l’EASD Alcoi, Diana Ortiz, explica que “es tracta d’unir la part educativa amb el món laboral, amb l’empresa, i la seua resposta ha estat molt positiva, tenen voluntat de col·laborar. A més, comptarem també amb antics alumnes, que explicaran com han entrat al mercat laboral i també com emprendre. És important generar sinergies i intercanvi de coneixements, com a elements claus per impulsar innovació i creixement sostenible en els diferents sectors industrials”.

Ajuntament i EASD han valorat de manera molt positiva com va l’organització, i han explicat que si alguna empresa està interessada pot contactar amb Àgora o amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *