foradia subscriutegrat

Exposició ‘Escriptors valencians de l’exili’ i Conferència ‘Exili i Literatura’, al Campus d’Alcoi UA

Amb motiu de la celebració de l’Any dels Escriptors Valencians de l’Exili, l’AVL promou publicacions i activitats dirigides a difondre el paper d’artistes i intel·lectuals exiliats

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant (UA) acull des del 9 al 15 de febrer l’exposició ‘Escriptors valencians de l’exili’, i el dilluns 12 de febrer, a les 19 hores, tindrà Lloc la conferència ‘Exili i Literatura’, a càrrec de Carles Cortés (Catedràtic de Literatura contemporània de la UA). Serà tot al Campus d’Alcoi UA (edifici Cambra de Comerç).

Amb motiu de la celebració de l’Any dels Escriptors Valencians de l’Exili, durant el 2023 l’AVL (Acadèmia Valenciana de la Llengua) promou l’aparició de diverses publicacions i la celebració d’activitats dirigides a difondre el paper destacat dels artistes i intel·lectuals valencians que hagueren d’emprendre el camí de l’exili durant la llarga dictadura de Franco.

L’exposició itinerant ‘Escriptors valencians de l’exili’, coordinada per Josep Palomero i dissenyada per l’estudi Espirelius, està formada per dotze panells que expliquen la tragèdia que va afectar els milers i milers de ciutadans que van haver d’abandonar el país a la recerca d’asil per por de la repressió subsegüent al desenllaç de la Guerra Civil de 1936-1939. Instal·lats en diferents països d’acollida, molts dels valencians exiliats van poder participar en diverses iniciatives de caràcter associatiu que els van permetre mantindre vius els lligams emotius i culturals que els unien a la seua pàtria enyorada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *