foradia cdturisme

Guanyar Alcoi crítica que el govern afavoreix l’augment de l’ús del cotxe amb el pàrquing de la Riba


La plataforma ciutadana assenyala que l’anunci del nou pàrquing de la Riba fet pel govern atraurà més trànsit al Centre empitjorant la situació

El grup municipal de Guanyar Alcoi ha criticat que mentre s’elabora la nova ordenança de conversió en zona de vianants del Centre, el govern ha anunciat l’obertura del pàrquing de la Riba en les xarxes de l’Ajuntament com: “Un pàrquing per a tu, perquè pugues vindre al centre i poder trobar lloc on aparcar amb facilitat”., i entenen que “aquest anunci no és coherent amb els objectius pels quals s’hauria de treballar”.

Recorden que el pàrquing de la Riba es plantejava com a dissuasiu amb vista a la conversió en zona de vianants del Centre, el que consideren “incongruent i d’altre temps, ja que els pàrquings dissuasius han d’estar a l’exterior dels barris afectats per fer que els cotxes no entren a la zona que es vol pacificar i en este cas el pàrquing està dins del mateix barri i has de passar pel Centre per poder accedir i eixir de l’aparcament”, assenyala el regidor Sergi Rodríguez.

Des de la plataforma municipalista consideren que “si la intenció del govern fora realment pacificar el barri del Centre i reduir el trànsit de cotxes per als desplaçaments dins de la ciutat aleshores no farien un pàrquing anunciant les facilitats d’anar en cotxe al Centre i convidant a la ciutadania a què ho faça”.

Tal com puntualitza Rodríguez “sembla que el regidor Jordi Martínez no ha entés bé en què consisteixen les polítiques de reducció del trànsit, les conversions a zones de vianants o fins i tot quins són els objectius de l’agenda 2030 i les polítiques per a combatre el canvi climàtic. Les polítiques d’este govern van totalment en contra facilitant l’ús del cotxe i animant al seu ús. La planificació d’este aparcament ve més bé d’un altre temps passat i amb objectius del passat centrats a facilitar l’ús del cotxe per la ciutat, però hem de pensar en la mobilitat del futur que volem i esta implica reduir l’ús del cotxe tot el possible”.

A Guanyar Alcoi pensen que és responsabilitat del govern incentivar les opcions que afavorisquen que els ciutadans i ciutadanes puguen anar al Centre sense haver d’agafar el cotxe així com treballar en la millora de les condicions de vida al barri. Segons argumenta Rodríguez “primer s’ha d’invertir i potenciar l’ús del transport públic perquè siga una vertadera alternativa a l’ús del transport privat, així com l’ús d’altres mobilitats sostenibles i fer la ciutat més caminable. Si el que es vol és que el Centre tinga més vida s’ha de treballar per fer que visca més gent al barri, fent-lo més còmode per viure, amable i atractiu, no amb més cotxes. I si parlem d’aparcaments, en compte de fer pàrquings que en cap cas són dissuasius i que faran que circulen més cotxes el que s’hauria de fer és afavorir al veïnat del barri creant zones d’aparcament prioritari per als residents i per als professionals perquè puguen cobrir les necessitats pròpies de la seua faena”. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *