foradia cdturisme

Alcoi demana una reunió a la Conselleria de Sanitat per l’exclusió de la ciutat com a zona de difícil cobertura

El regidor de Salut Pública, Carles Sansalvador, vol conéixer de primera mà la nova situació

Carles Sansalvador, regidor de Salut Pública d’Alcoi, ha reclamat una reunió a la Conselleria de Sanitat per poder tractar el nou decret que regula les zones de difícil cobertura i que exclou a l’Àrea de Salut d’Alcoi. De fet, el regidor ha recordat que “fa un mes el Ple de l’Ajuntament va reclamar per unanimitat que Alcoi tinguera aquesta consideració com a zona de difícil cobertura, però hem observat com des de Generalitat s’ha ignorat aquesta demanda”. És per això que destaca la necessitat d’aquesta trobada “per defensar els interessos de la ciutadania d’Alcoi i la comarca davant de l’actual administració autonòmica”.

Sansalvador afirma que aquesta mesura haguera afavorit i incentivat l’atracció de personal sanitari, el que considera que és una necessitat a la ciutat. Per això, explica que vol reunir-se amb els representants de la Conselleria i demanar explicacions sobre aquesta decisió, la qual va en contra de la que s’havia pres al ple de l’Ajuntament.

El nou decret també crea una nova estructura, les Agrupacions Sanitàries Interdepartamentals (ASI), una estructura que en el cas d’Alcoi uniria aquesta Àrea de Salut amb les d’Elda i l’Hospital General d’Alacant, convertint-se aquest últim en l’hospital de referència. Aquestes ASI podran compartir recursos i personal, per la qual cosa Sansalvador també es mostra preocupat per ”la possibilitat de tindre sanitaris de la ciutat que hagen d’atendre en altres àrees”. És per això que també vol reclamar informació d’aquest aspecte a la reunió que planteja.

El regidor destaca que aquesta reunió “està sol·licitada des de la setmana passada, només es va conéixer l’existència del nou decret”, i que està a l’espera de resposta per part de Conselleria. A més, comenta que aprofitarà la trobada per a incidir en altres assumptes, com l’exigència d’un augment de personal als consultoris de la Zona Alta i Batoi que evite el seu tancament en períodes de vacances.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *