foradia subscriutegrat

La III edició de Fora d’Òrbita s’avança al 20 i 21 d’abril per fugir de la calor

El teatre, el circ, els titelles, la dansa, el Monòleg, i el contacontes són algunes les disciplines que es poden veure en la Mostra d'Arts Escèniques multidisciplinària i gratuïta d'Orba

Fora d’Òrbita, la Mostra d’Arts Escèniques que se celebra a Orba, avança en l’edició d’enguany la seua data d’actuacions al 20 i 21 d’abril. La modificació ha estat consensuada des de l’ajuntament i les dues companyies que organitzen la mostra: Arrels Marinades i Farfullit Teatre i pretén facilitar tant a públic com a artistes les actuacions al carrer.

Al respecte, César Monzonís va indicar que “al mes de juny per aquestes terres fa molta calor i resulta complicat per al públic assistir amb comoditat als espectacles”, a més l’any passat “l’actuació de circ usava unes planxes de ferro que a l’acabar estaven bullint”.

Des de l’Ajuntament i segons les paraules de Guillem Marhuenda Mas, gestor cultural i responsable de l’àrea de cultura municipal, coincideix amb els motius que condicionen el canvi i afegeix que amb la nova data s’allarga més encara el calendari d’activitats culturals al poble. Precisament Marhuenda  va destacar el nombrós públic que va assistir l’any passat amb més de 1.500 persones per a afirmar que “el turisme cultural també és molt important i pot ser molt beneficiós pel nostre poble, de fet, igual que en edicions anteriors, diferents locals de restauració també oferiran enguany tapes a preus especials per a la mostra”.

Per la seua banda, des d’Arrels Marinades, Núria Gómez Bolufer va indicar que en “aquests projectes el més difícil és mantindre’s i ja anem per la tercera edició” i va afegir que el camí marcat és el mateix “espectacles de qualitat, de diverses disciplines, per a tota classe de públic i amb el carrer com a escenari principal”.

La proposta d’enguany torna a comptar amb un gran ventall de disciplines que van des del circ, al contacontes infantil, el teatre o el monòleg i per primera vegada també hi haurà “titelles, música i dansa”. Al respecte, Bolufer va destacar que “sempre intentem portar espectacles i tècniques noves” perquè passen a formar part d’aquest Fora d’Òrbita que arrossega públic no sols d’Orba i la Marina Alta sinó que en la passada edició va comptar amb espectadors procedents de la Ribera, la Safor, la Marina Baixa i València. I va indicar que algunes de les propostes visualitzades a Fora d’Òrbita han estat després contractades per altres municipis ja que també és “pretén ser un aparador per a aquestes formacions”.

Finalment, abans d’anunciar la programació d’aquesta edició, Monzonís va agrair a totes les companyies “les facilitats que ens posen per poder participar en la mostra” i va assenyalar que cal continuar “creixent des de la humilitat, el treball i els recursos”.

I va convidar a tota la gent d’Orba, la Marina i la resta de les comarques valencianes a acostar-se eixe cap de setmana a Orba perquè descobriran un gran poble i gaudiran d’espectacles molt originals i de gran qualitat.

PROGRAMACIÓ

Les actuacions s’iniciaran a les 12,00 hores del dissabte 20 d’abril amb un artista cosmopolita establert a Orba, Fran Pintadera, que en altres edicions ens ha delectat amb les seues narracions per a adults i que en aquesta ocasió ho farà “Descifrando historias” una selecció dels seus contes que faran gaudir a grans i menuts. A les 13.00 h la companyia El Ball de San Vito ens portarà l’espectacle de titelles “Gori Gori”. Una tendra història carregada d’emoció.

I ja de vesprada, a les 19’00 hores, L’Escola de Teatre d’Orba estrenarà “EntreMares”, una còmica i reflexiva obra sobre el que suposa ser pare o mare i el fet de ser fill o filla. En acabar a les 20.30 hores una de les novetats d’enguany: la banda The Karatekas animarà la nit amb la millor selecció de temes de rock, soul i rithm& blues del 60, 70 i 80. Durant el concert la comissió de festes ambientarà el carrer Major amb una barra a propoòsit per a l’ocasió i que junt als bars oferiran tapes i tota la seua carta per fer gaudir als assistents.

I per acabar la primera jornada, a les 23,00 hores: “Con traumas y a lo loco”, de la companyia Testas Duras i Aircrag cia., ens mostrarà un espectacle multidisciplinari amb dansa, teatre i circ contemporani.

El matí del diumenge s’iniciarà amb La Resonante-Basuband, un original taller que tracta de jugar, de tocar, d’agafar un parell de baquetes i experimentar. La finalitat és poder tindre l’experiència de tocar en grup, de poder crear un passatge musical. Els grups són reduïts i romandrà obert al llarg del matí, des de les 11.00h fins a les 14.00 h.

La Fam Cia tornarà a portar la imaginació i l’alegria pels carrers d’Orba amb MotorPunk, un espectacle itinerant ple de teatralitat i animació. I a les 13,00 hores la Trócola Circ arriba a Fora d’Òrbita després de l’èxit de l’edició anterior i ho fan amb un nou espectacle: R.E.M. que no deixarà a ningú indiferent.

Per la vesprada, a les 18.00h, Esclafit Teatre representarà “El verí del teatre”, la meravellosa obra de Rodolf Sirera i per a finalitzar el Festival, l’humor agafarà el protagonisme de la mà del conegudíssim influencer i el seu monòleg de Cabra Fotuda que tindrà lloc a les 19.30h. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *