foradia subscriutegrat

Orba converteix els seus carrers en un gran escenari

La localitat de La Marina celebrarà per primera vegada la seua mostra d'arts escèniques multidisciplinar, 'Fora d'Òrbita'


El pròxim 18 i 19 de juny, el municipi d’Orba gaudirà de ‘Fora d’Òrbita’,
la primera Mostra Insòlita d’arts escèniques multidisciplinars. Aquest festival, segons ha explicat Guillem Marhuenda, regidor de Cultura i Patrimoni, era una festival que s’havia pensat fer des de fa temps, però per culpa de la pàndemia, la seua primera edició no ha arribat fins al 2022.

L’Ajuntament de la localitat de la Marina Alta ha organitzat aquesta iniciativa cultural en la qual, el teatre, la màgia, dansa, música i el circ ompliran els carrers. Les actuacions i activitats seran gratuïtes per a tots aquells que vulguen acudir a Orba a gaudir dels espectacles en què participen algunes formacions locals, comarcals i autonòmiques, i gran part d’elles, excepte dos de les actuacions seran al carrer. Aquestes dos funcions es duran a terme a la Casa de la Cultura.

En total durant aquest cap de setmana Orba rebrà a un total de 19 companyies locals, de les comarques, i algunes d’elles del territori valencià.

Guillem Marhuenda ha explicat que “a la Marina Alta existeixen mostres de teatre amateur com la de Dénia o festivals de música, però no hi ha a tota la comarca una mostra que albergue totes les disciplines escèniques”, i ha afegit que “és una programació difícil de trobar tant a prop”, per aquest motiu convida a la gent d’Orba, i de les localitats veïnes que gaudeixen d’aquest cap de setmana cultural.

Des de l’Ajuntament també indiquen aquest esdeveniment és una oportunitat per aquells valencians i valencianes que no tenen una gran repercussió, però que gaudeixen d’un gran talent artístic. “Volem que Fora d’Òrbita siga, en un futur pròxim, un referent per a tots ells i a la resta del territori valencià”, indica Guillem Marhuenda.

El director de la Mostra d’Arts Escèniques i de Farfullit Teatre, César Monzonís, ha tingut unes paraules d’agraïment a totes les companyies que s’han adaptat als canvis. A més, també ha animat a tots els veïns i veïnes de la localitat a què acudisquen a la iniciativa cultural i gaudisquen de la gastronomia local, ja que, molts dels establiments d’hostaleria del municipi han preparat un cap de setmana amb tapes especials.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *