foradia subscriutegrat

Santiago Castelló ens anuncia una Alferesia cristiana molt emotiva

La filà Aragonesos tancarà el matí de l’Entrada amb una posada en escena amb part guerrera i cortesana

La seua família i amics són els qui han fet possible que Santiago Castelló siga l’Alferes cristià per la filà Aragonesos. “La veritat és que jo no m’havia plantejat mai fer un càrrec, em costa estar en primera plana… però els meus amics i la meua família, la meua dona Nuria i les meues filles Alejandra i Daniela, ho van tindre clar des d’un primer moment i ací estem”. I és que destaca que sense la família, els amics i la filà res d’açò seria possible, uns amics i una filà “de tota la vida”. Corria l’any 2016 quan van decidir tirar endavant en aquest càrrec i ja en el 2019 es va ratificar en la filà que seria l’Alferes.

Ara, ja en la recta final cap a les Festes, no dubta en assegurar que l’experiència és “molt xula i fins i tot la cosa més xicoteta de tot el procés val la pena. Hi ha moltes coses que no haguera viscut mai de no fer aquest càrrec i la veritat és que estic gaudint-ho molt”. Una trentena de cavallers i una vintena de dames, amb la seua dona com a Favorita, estan junt amb ell i el dia l’Entrada aquest grup d’amics aniran junts, “no podia ser d’una altra manera, si no tinguera aquest grup d’amics darrere no ho faria”.

I com la cosa va d’amics, què millor que un d’ells per fer-se avant en els dissenys, com és César Vilaplana, qui a més té molta experiència en aquest món. Uns dissenys que són confeccionats per l’empresa ‘Fil i Festa’, una firma amb importants treballs per al cinema i el teatre, tal i com ens explica l’Alferes, qui apunta que “hem volgut que fora tot homogeni, el càrrec i el boato”.

Quan queda un mes per a Festes és quan mantenim aquesta entrevista, el que suposa que després de tants anys d’espera ja està tot molt a prop. Estàs nerviós? “Es passen nervis perquè vols tindreu tot, són moltes coses i t’agradaria tindreu ja a punt. Però la veritat és que de moment no tenim problemes, està tot molt avançat, el boato al noranta i el càrrec al vuitanta, el que suposa que va tot molt bé. A més, som un equip i tinc la grandíssima sort de què encara no s’ha proposat alguna cosa ja tens voluntaris per fer-ho. Són moltes les coses que s’han d’abastar, però amb un grup com el que jo tinc la sort de tindre tot és molt més fàcil i estic súper agraït”. Està clar que fer un càrrec suposa un esforç econòmic, però “vas buscant, són anys d’estalvi, i al final tot va endavant”.

Aquesta Alferesia ens transportarà a la batalla entorn del castell de Miravet, on invocaran als avantpassats i comptaran amb el suport del clero que finalment farà que guanyen la batalla i tornen cap a Alcoi, com arriben com a vencedors i són rebuts per les dones. 

Una posada en escena que ens evocarà eixe lema que els acompanya en l’Alferesia, com és el de ‘Pels que hem sigut, som i serem’, que ens aproparà tot el que ha sigut la filà i serà, i on el record a aquelles persones pròximes que no estan serà molt present. Així, la posada en escena el dia de l’Entrada tindrà una part molt guerrera, com no podia ser d’una altra manera tenint en compte que es representa una batalla, però també una part dedicada a la Cort.

Tots sabem que l’Entrada és un dels moments més esperats, tant pels càrrecs i filaes com també pel públic, perquè aporta espectacularitat. Però en preguntar-li a Santiago quin és per a ell el moment més esperat, quin creu que li serà més emotiu, “crec que tots. M’agrada molt la Festa i em fan il·lusió tots els actes, els espere tots amb ganes. L’Entrada és l’Entrada, però viure la Processó de la Relíquia des de dins, la lluita… espere gaudir de tots els actes”. En ser l’últim càrrec que eixirà al carrer al matí, una qüestió que passa pel cap és la de l’horari, que es complisca, que no hi haja retard… i és conscient de que actualment és impossible que aquest acte dure el que durava, perquè la participació s’ha multiplicat, però confia que tot vaja com ha d’anar i el públic puga gaudir de l’Alferesia de la filà Aragonesos.

“Anem a fer una Alferesia molt emotiva, que espere que agrade al públic i que la gent comente després. Volem que gaudisca la gent i gaudir nosaltres també”, ens diu l’Alferes, qui de segur mai oblidarà el que està vivint i va a viure amb la seua família, amics i filà.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *