foradia subscriutegrat

Banyeres viurà els dies centrals de les seues Festes del 22 al 25 d’abril

Els Moros i Cristians ompliran els carrers en honor de Sant Jordi

Banyeres ja està preparat per a viure les seues Festes de Moros i Cristians, declarades d’Interés Turístic Nacional, i que tindran els dies centrals del 22 al 25 d’abril, si bé el programa es va obrir a primers del mes de març i ja s’han celebrat diferents actes, entre els quals es troba l’Exaltació de Capitans, Bandereres i Pregó de festes. La regidora de Festes, Beatriz Francés, que a més és la presidenta de la Comissió de Festes, destaca que cada any van millorant qüestions vinculades al desenvolupament d’aquest i, per exemple, enguany creix la tanca que es col·loca el Dia de l’Entrada, per millorar el pas de la gent sense que entorpisca.

De la mà de l’Ajuntament, les deu filaes eixiran al carrer per posar en escena el millor de cadascuna, i tornaran a portar l’esplendor perquè el públic gaudisca de l’espectacle. El dia 22 d’abril serà el Dia de L’Entrada, en la que prendran part al voltant de 3.000 persones i que començarà a les 17 hores. L’endemà serà el dedicat al patró Sant Jordi, i al que seguiran el Dia de Moros i Cristians, i el Dia del Sant Crist, que tanca les jornades centrals de les Festes.

El fet que es celebren en els dies tradicionals, que aquest any van de dilluns a dijous, suposa un esforç per a molta gent, que té complicat poder estar a Banyeres tots els dies i gaudir de les celebracions, tal com ens explica la regidora. Fa un temps es va fer un referèndum sobre quan es volien les Festes, si en els dies tradicionals o passar-les a cap de setmana, i va guanyar fer-les quan toca, així que l’Ajuntament està complint el que es va decidir en el seu moment.

Una qüestió en la qual treballen és en poder gaudir de les Entrades intentant ajustar horaris. La regidora de Festes comenta que “la Festa manté l’estructura de fa anys, però cada vegada participen més persones, el que és positiu, però també genera problemes de temps”. I és que, a més dels membres de les filaes, els boatos porten a gent, tot va sumant a l’hora de la durada de l’acte de l’Entrada, “i hem d’aconseguir que la gent que participa gaudisca, i que també ho faça el públic”. Precisament, pensant en el públic, es fan diferents activitats, com els disc-mòbils i revetlla, ja que estan molt demandades en aquestes jornades festeres. A banda dels dies centrals, el programa d’actes continua fins al 4 de maig.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *