foradia subscriutegrat

Yago Juliá ens anuncia una Capitania Cristiana amb novetats, que espera agrade al públic

Explica que és un any i una experiència que recordarà tot la vida, i destaca la importància del suport de la filà

Yago Juliá Sanchis és el Capità Cristià de les Festes de Moros i Cristians de Muro per la filà Pirates. El 2016 va ser Ambaixador i com qui no vol la cosa, els amics van començar amb allò de ‘visca el Capità’, temptant que fera el càrrec, i així ha estat. “No m’ho havia plantejat mai, però la veritat és que em fa molta il·lusió”, i a més l’Ambaixador és el seu millor amic, així que amb tot està vivint una experiència inoblidable.

Pertany a la filà Pirates des de 1989, i ha fet esquadres, Ambaixador, ha estat cap de filà, un càrrec que ha deixat en suspensió aquest any, agafant el comandament Rubén Mengual…  en definitiva, que coneix bé la festa i la filà, i ara arriba al màxim, a la Capitania, “que a més no és una cosa personal únicament. Jo soc el representant, però el més important és la filà Pirates i que vaja tot molt bé”.

Perquè un càrrec isca al carrer fa falta molta feina, i hi ha preocupacions: els vestits, les carrosses, el boato… “són molts detalls, molts aspectes a tindre en compte, i tots sabem que moltes coses sempre estan a última hora, així que has d’estar molt pendent, perquè tots volem que isca molt bé”. Afortunadament, per treballar a més de la família i amics, està la filà i la Junta de Festes, i es mostra molt agraït del suport i ajuda. Sobre si suposa un sacrifici econòmic, explica que “sí que ho és, pensa que són els vestits, les carrosses, estrenem dues marxes… són moltes coses, però la veritat és que compensa, i és un any i una experiència que recordaré tota la vida”.

Per posar en escena tot el que han pensat ha comptat amb els dissenys d’El Galeón, d’Elda, “i la veritat és que els Pirates estem més encotillats que altres pel que és la pròpia filà, però, així i tot, hem preparat una Capitania amb un poble pirata, amb elements nous, amb diverses innovacions, que espere que sorprenga el públic”. Per a l’Entrada, anirà amb una carrossa amb l’Ambaixador i la rodella, i davant les seues dues filles i les dames, mentre que la seua dona té esquadra.

Quan queden ja pocs dies per a les Festes de Moros i Cristians, i en preguntar-li si hi ha algun acte que espera amb especial il·lusió, assenyala que “l’Entrada és molt emotiva i l’acte més multitudinari, però la veritat és que tots m’agraden i els espere tots amb molta il·lusió. I no només els actes dels dies centrals de les festes, sinó tot el que ja hem viscut, des de la presentació de càrrecs a La Publicà, per exemple, i tot el que hem compartit preparant la Capitania”. Yago explica que “ha sigut molt de temps de preparació, de buscar idees, d’intentar aportar a la festa i ara ja està molt prop”

Font: Xesca Llòria./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *