foradia subscriutegrat

L’EASDA, un centre imprescindible per a Alcoi

Article per Toni Francés, alcalde d’Alcoi

L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi ha complit 50 anys. Mig segle d’història compartida amb les alcoianes i alcoians. El passat dijous vaig ser partícep d’aquesta commemoració amb moltes cares conegudes de la societat alcoiana, tots i totes implicades d’alguna manera en la història de la nostra Escola d’Arts i que han contribuït a fer que continue en peu. Persones que van estar presents, com Eduard Corbí o Manolo Antolí, i altres que, malauradament, ja no ho estan, com l’històric Josep Albert Mestre, han sigut testimonis en primera persona de l’evolució d’aquesta escola i també de l’evolució de la formació que va començar vinculada a les belles arts i que actualment compta amb un diversificat ventall que dona cabuda a les necessitats formatives dels nostres joves. 

En primer lloc, voldria agrair l’esforç de la directora, Diana Ortiz, i el seu equip directiu que tant esforç han posat per a fer que el 50 aniversari de l’escola tinga visibilitat i suport per part del poble d’Alcoi. Amb aquesta commemoració ha quedat demostrada la implicació de l’Escola amb la nostra ciutat. La història de l’Escola és una història de treball constant i de mirada de futur des que, en aquell 1974, creadors i creadores de la ciutat decidiren refundar aquesta escola que ja tenia tanta història. Els seus orígens es remunten al segle XIX, i va sorgir amb l’objectiu de donar solucions a les necessitats d’un poble tan industrial i emprenedor com ha sigut i és Alcoi. 

La seua trajectòria demostra un constant esforç de formació i adaptació a les necessitats creatives del nostre territori, i també un recorregut fet perquè l’Escola estiga reconeguda com a tal. Les arts, el disseny, la creació i la cultura formen part inevitable de les nostres vides i són una necessitat per a les societats. Aquesta necessitat va ser vista per l’Escola a la dècada dels 70, i el seu desig no ha cessat fins que no va rebre el reconeixement de l’administració, el suport i les inversions per tal que l’Escola d’Art i Superiors de Disseny haja arribat al punt que, en l’actualitat, tinga ja una projecció europea. L’Ajuntament d’Alcoi sempre reconeixerà el paper que fa l’Escola en la nostra ciutat i les necessàries inversions que han de realitzar les administracions per a dotar-la dels recursos materials i humans necessaris per a continuar avançant en investigació, formació i disseny. 

Un centre que és capaç d’atraure talent, innovació i futur per a la nostra ciutat amb 15 cicles formatius que alberguen a més de 750 alumnes i més de 90 professors. A més a més, cal tenir en compte la quantitat d’alumnes i creadors que han passat per la nostra escola i que ara són referents del disseny, i també el nombre de professors que han passat per l’Escola i amb la seua professionalitat i trajectòria han aportat els seus coneixements per a fer que l’escola cresca en valors i en qualitat. 

Per part de l’Ajuntament d’Alcoi, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi sempre tindrà tot el suport i l’empenta necessària per a continuar molts anys més creant talent i art a la nostra ciutat. Han sigut un motor perquè Alcoi siga un referent de l’art i el disseny al nostre territori. 

Enhorabona i per molts anys més! 

Font: Toni Francés, alcalde d’Alcoi./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *