foradia subscriutegrat

Alcoi celebra que és una ciutat amb molt d’Orgull LGTBI+

Des de la Regidoria de Polítiques LGTBI i Igualtat, i els col·lectius LGTBI Mariola i Ponts d'Igualtat, han preparat una grandíssima programació que començarà en maig i que tindrà activitats inclús al mes de setembre

Cada 28 de juny se celebra arreu de tot el món el dia de l’Orgull LGTBI+, una festa en la qual el col·lectiu reivindica la llibertat i la lluita pels seus drets. En la ciutat d’Alcoi s’ha volgut preparar per a l’ocasió una amplíssima programació que ha estat organitzada per la Regidoria de Polítiques LGTBI i Igualtat, i pels col·lectius LGTBI Mariola i Ponts d’Igualtat. A més a més, també han col·laborat altres entitats com l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, la Cambra de Comerç, o les Regidories de Cultura i Joventut, entre altres.

El vicealcalde i regidor de Polítiques LGTBI i Igualtat, Àlex Cerradelo, ha assenyalat la importància d’estar units en aquests moments en els quals perillen els drets ja aconseguits.

Pel que fa a la programació les activitats començaran el dia 14 de maig, amb la marxa contra la LGTBIfòbia en la qual participen els centres educatius de la ciutat. En aquesta ocasió, la bandera que es portarà serà la del col·lectiu trans, ja que com ha explicat Aitor Plà, de Ponts d’Igualtat, entitat organitzadora de l’acte, actualment aquest col·lectiu és el que més està patint els canvis polítics del nou govern valencià.

El dia 17 de maig es farà una performance de la mà de l’EASD Alcoi, i l’endemà, serà el dia de la primera de les manifestacions. El dia 18, a les 19h, començarà des del passeig de Cervantes una marxa que finalitzarà al parc de la Glorieta, i que finalitzarà amb una festa. Aquesta serà la concentració organitzada per Ponts d’Igualtat. Al finalitzar, l’humorista Cabra Fotuda i María Zamora actuaran a la Glorieta.

El dia 23 de maig es farà una formació per a l’elaboració del protocol LGTBI. A aquesta sessió que se celebrarà a la Cambra de Comerç, podran anar les empreses interessades.

Durant els dies 23, 24 i 25 de maig, LGTBI Mariola celebrarà la III edició de la Mostra de Cinema Queer d’Alcoi ‘La Invertida’, on es projectaran diferents cintes. Un dels plats forts, com ha anunciat Jorge Vañó, serà la projecció de la pel·lícula ‘Te estoy amando locamente’ el dia 24 de maig, ja que en finalitzar es farà un col·loqui amb el seu director Alejandro Marín. També vindrà el dia 25 de maig la directora Ruth Caudeli, per a parlar de la seua cinta ‘Petit mal’.

Les Regidories de Joventut i Cultura també han volgut estar presents en aquesta programació, i per això han preparat diferents activitats com espectacles o jocs.

El dia 28 de juny, dia que es commemora el Dia de l’Orgull LGTBI en tot el món, a Alcoi es farà la concentració organitzada per LGTBI Mariola, que es farà a la plaça d’Espanya. En acabar, hi haurà una festa al solar del C/ del Forn del Vidre, en la qual col·laborarà l’Associació de Veïns El Partidor.

L’última de les activitats d’aquesta programació se celebrarà el 14 de setembre i serà el I Congrés LGTBI al municipi d’Alcoi. L’acte, organitzat per Ponts d’Igualtat i la Regidoria de Polítiques LGTBI i Igualtat, comptarà amb la participació d’altres entitats, col·lectius i associacions que posaran damunt la taula les seues experiències, ja que, com ha assenyalat el regidor, hui dia és important estar cohesionats, degut al clima polític actual.

Les dos entitats participants en aquesta programació han volgut convidar la ciutadania a participar en les activitats i així, demostrar que “estem units i que som una ciutat diversa”. A més a més, han assenyalat que enguany no s’ha rebut cap suport per part de la Generalitat Valenciana, ja que com ha contat Aitor Pla, “han argumentat que no comparteixen el lema de la manifestació del dia 18 de maig”.

Aquestes són algunes de les activitats que es faran amb motiu de l’Orgull LGTBI, però hi haurà més que pots consultar a aquest enllaç.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *