foradia subscriutegrat

L’Ajuntament d’Alcoi exigeix que no s’elimine cap aula

La Conselleria d'Educació ha anunciat que eliminarà una unitat de tres anys al CEIP El Romeral sense saber el nombre de matriculacions per al pròxim curs

La Conselleria d’Educació ha anunciat l’arranjament escolar per al pròxim curs. Aquest és el document que defineix el nombre d’unitats per centre educatiu, i per al pròxim curs, des de Generalitat han decidit eliminar unes 200 unitats en els centres públics, una d’elles, una unitat de 3 anys al CEIP El Romeral d’Alcoi.

Segons ha declarat el regidor d’Educació de la ciutat, Alberto Belda: “La nostra postura sempre serà la mateixa: no volem que s’elimine cap unitat a la nostra ciutat. Sempre hem reivindicat que no s’ha d’eliminar unitats. Considerem que l’opció correcta és reduir la ràtio, és la millor solució perquè garanteix una educació de qualitat, per això exigim que es mantinga aquesta unitat. No té sentit que l’actual govern de la Generalitat parle de llibertat d’elecció de centre i elimine unitats de centres públics abans de deixar triar, és una mesura totalment incongruent”. A més a més, el regidor ha insistit en el fet que “actualment tenim la ràtio en Alcoi amb 20 alumnes per aula, tal vegada si es baixara a 18 podríem no eliminar aules”.

En l’actualitat, El Romeral té 9 línies d’educació infantil: 3 de 3 anys, 3 de 4 i 3 de 5. La mesura plantejada per la Generalitat els deixaria amb 8 aquest curs, 7 el pròxim i 6 el següent.
El CEIP El Romeral farà un Consell Escolar per presentar al·legacions a la mesura, i es reunirà el Consell Escolar Municipal per tal d’intentar acordar una al·legació per reivindicar que no s’elimine cap unitat, tal com sempre ha defés aquest govern.

“Hi ha dos models respecte a l’educació, un que aposta per eliminar aules dels centres públics, que és el que ara tenim a la Generalitat i el nostre que aposta per una educació pública de qualitat, amb una ràtio reduïda i una llibertat real per l’elecció dels centres educatius”, ha explicat el regidor d’Educació.

Una altra de les novetats està en les matriculacions, i és que, recentment es va reunir el Consell Escolar Municipal per tractar les noves mesures imposades per la Generalitat. Per aquest curs torna la zona única, és a dir, que ja no importa el criteri de proximitat als centres educatius. Aquesta mesura va en contra de la política del Govern Municipal de buscar la mobilitat sostenible evitant els desplaçaments.

També els centres tornen a tindre un punt discrecional, és a dir, que poden posar criteris propis per al final triar l’alumnat que accepten.

“Són dos mesures que fomenten la desigualtat, ja que una persona que visca al costat d’un centre educatiu potser no puga anar per les noves mesures impulsades per la Generalitat o tinga menys punts pels criteris particulars que pot posar cada centre”, conclou, Belda.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *