foradia cdturisme

Amfibis i tortugues en el riu Polop

La jornada va constar d'una primera sessió aon es presentaren estudis i informes al voltant de la fauna, flora i estat dels rius del terme municipal Alcoi. La jornada va ser gratuïta.

Jornada seguiment amfibis

Finalment l’oratge va acompanyar per realitzar l’activitat fluvial per conservació d’ecosistemes./ lesmuntanyes.com

Programada pel divendres 30 de Març a la Font Roja Natura, dins el Projecte Riu Polop es va suspendre a causa de l’oratge i, finalment, es va desenvolupar el passat diumenge, dia 13 d’abril de 2014. Van participar 25 ciutadans voluntaris. Organitzat per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, conjuntament amb la Fundació Limne i amb l’Associació Avinença, la Jornada de Custòdia Fluvial de Seguiment dels Amfibis i Tortugues del Riu Polop i del Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura – Els Canalons, però també  van debatre obertament sobre la custòdia del territori com a mecanisme de participació pública i conservació d’ecosistemes.

Jordi Tormo va assenyalar en la presentació setmanes abans, “una jornada per seguir treballant la custòdia fluvial amb el Projecte Riu Polop, que al llarg dels darrers mesos hem estat portant avant. Volem que estiga oberta als voluntaris que han participat a les activitats organitzades dins aquest projecte, però també a totes aquelles persones interessades en el tema de la custòdia del territori, per tant és d’inscripció oberta i gratuïta”.

Dins el programa, la jornada va constar d’una primera sessió aon es presentaren estudis i informes al voltant de la fauna, flora i estat dels rius del  terme municipal Alcoi, a càrrec de professionals de la pròpia Fundació Limne, Universitat de València i Universitat d’Alacant. A continuació, en representació d’Avinença Jordi Domingo va oferir una xarrada sobre ‘La custòdia del territori’, i finalment el propi regidor de Medi Ambient Jordi Tormo i el gerent de la Fundació Limne Sales Tomàs van estar presentan’t el Projecte de Custòdia Fluvial a Alcoi.

El regidor alcoià  J. Tormo “la intenció tant del Projecte Riu Polop com d’aquesta activitat en concret i les properes que realitzarem, és aconseguir que a la ciutat s’establisca i consolide una primera experiència de custòdia del territori, una fórmula participativa, oberta, plural i efectiva de mantindre una cura pels espais naturals per tal de preservar el màxim possible el nostre valuós entorn mediambiental. Aquesta primera iniciativa se centra en el riu i el seu ecosistema, però tenim intenció d’ampliar a altres zones aquesta fórmula que a altres llocs s’ha revelat com a idònia per a la preservació del medi”.

La jornada va ser gratuïta. Destacar que el projecte de Participació ciutadana en l’estudi i conservació de l’ecosistema fluvial del riu Polop en el Paratge Natural Municipal del Racó de Sant Bonaventura-Els Canalons (Projecte Riu Polop), és una iniciativa finançada pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a través de la FECYT i la Fundació La Caixa.

Font: Comunicació, Ajuntament Alcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *