foradia cdturisme

La vida neandertal: investigació dels fòssils humans del Salt

Conferència sobre els últims avanços en la investigació dels fòssils humans del Salt. A càrrec de la professora de la Complutense Mª Dolores Garralda, el passat divendres a Vil·la Vicenta.

neandertalDes del Museu Arqueològic Camil Visedo d’Alcoi s’ha volgut agrair la col·laboració de l’equip d’investigadors que porten a terme les excavacions al Salt, ja que “una vegada més ens demostren el seu interés per posar a l’abast dels ciutadans d’Alcoi els coneixements i la informació que van extraent dels seus treballs a la zona. A més de les portes obertes a l’excavació, de les visites guiades i dels tallers oferits al públic, ara la doctora Garralda ens ha brindat aquesta conferència per a que tots els interessats en la matèria puguen conèixer de primera mà l’evolució de les seues investigacions”, tal com ha indicat el director-conservador del Museu, Josep Maria Segura.

“Los neanderthales de El Salt: aspectos bioantropológicos”, va ser el títol de la conferència que el passat divendres 1 d’agost va impartir la doctora Mª Dolores Garralda, del Departamento de Zoología y Antropología Física de la Facultad de Biología de la Universidad Complutense de Madrid, especialista en evolució humana i en l’espècie neandertal, i membre de l’equip d’investigadors que estudien el jaciment arqueològic del Salt (Alcoi).

Va tindre lloc a Vil·la Vicenta, la casa d’estiu que va pertànyer a la família de l’escriptor Juan Gil-Albert, situada als peus del jaciment del Salt, que un any més torna a ser escenari d’una nova campanya d’excavacions arqueològiques dirigides per la doctora Bertila Galván Santos (Universidad de La Laguna). Els assistents van ser informats per la doctora Garralda de les darreres novetats que la investigació ha determinat sobre les restes de l’home de neandertal trobades en aquest jaciment paleolític, les quals tenen una antiguitat de 47.000 anys.

La conferenciant va comparar la morfologia de les dents del jaciment alcoià amb altres troballes fòssils d’aquesta espècie humana a l’àmbit europeu, i entre les conclusions del seu estudi sobre les sis dents humanes recuperades a les excavacions del Salt va afirmar que aquestes restes corresponen a un individu neandertal jove, quasi adult, de sexe desconegut, que va tindre un desenvolupament normal i una dieta oportunista-omnívora en la què la carn de diferents mamífers tindria segurament un paper important.

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *