foradia subscriutegrat

Col·lapse en les Direccions Territorials d’Educació

Aquest matí les Direccions Territorials estaven col·lapsades. D'altra banda, Conselleria no abonarà els nous sexennis al professorat de València i Alacant fins octubre. A més, dos dies no són suficients per preparar en condicions les classes.

sexenis

Les Direccions Territorials estaven col·lapsades aquest matí, tal i compreveia el Sindicat STEPV, pel professorat interí i provisional que ha de presentar la documentació d’inici de curs. Aquesta situació, que es repeteix tots els anys, s’ha empitjorat enguany per l’avançament del curs, ja que el termini per a presentar la documentació s’ha reduït a només dos dies, perquè dimecres comencen les classes. Aquest matí les direccions territorials han presentat cues de professorat que sobreeixien dels edificis.

Quasi 8.000 docents han de presentar 14 documents en dos dies. La immensa majoria d’aquesta documentació ja la té Conselleria d’Educació d’anys anteriors (titulació acadèmica, dades personals, etc.), la qual cosa fa incomprensible que cada any es torne a sol·licitar per part de l’administració tota aquesta documentació de nou.

Aquesta situació provoca el col·lapse de les direccions territorials, com ja va advertir el Sindicat, i que el professorat no estiga en el seu centre de treball preparant les classes i l’inici de curs, que enguany, a més s’ha avançat injustificadament.

D’altra banda, Conselleria no abonarà els nous sexennis al professorat de València i Alacant fins octubre. Mentre que el professorat de Castelló sí que ha cobrat el nou sexenni en aquest mes d’agost, el d’Alacant i València no. Això es deu, segons fonts de Conselleria, al retard en què es va fer arribar a intervenció econòmica l’abonament d’aquest complement de formació.

És molt possible que fins la nòmina d’octubre no s’abonen els nous sexennis a aquest professorat, segons conselleria, perquè la nòmina de setembre s’abona automàticament i s’hauria de modificar, sense l’autorització d’intervenció econòmica. L’abonament coincidiria, per tant, amb l’aniversari de la signatura de l’acord de retallades, que STEPV-Intersindical Valenciana no va signar, que prorrogava fins a juliol l’abonament dels sexennis.

El STEPV pressionarà la Conselleria perquè el pagament es realitze en setembre, com a molt tard, i denuncia els retards per part de Conselleria en els pagaments, que ja coneixien des de la signatura de l’acord en octubre que retardava aquest abonament a juliol de 2014, en lloc de al mes de gener, tal i com estava previst per la finalització de la vigència del Decret Vela.

Quant a l’inici de curs, el Sindicat denuncia que l’avançament del curs afecta les condicions laborals i de prevenció de riscos laborals, perquè si es mantenen les actuals temperatures, se superaran els nivell marcats per la legislació.

A més, dos dies no són suficients per preparar en condicions les classes, i més amb la implantació dels nous currículums i horaris en primària i l’FP Bàsica. Així i tot, com sempre, el curs començarà amb plenes garanties per a l’alumnat, per la professionalitat del professorat.

Tot plegat, com ja va denunciar el Sindicat, la Conselleria i el govern valencià pretenen entrebancar i desmantellar el sistema educatiu públic, per justificar la privatització de l’ensenyament, com estan fent en altres àmbits.

Font: STEPV-Intersindical Valenciana./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *