foradia aproop

Declarat un brot de legionel·la a Alcoi amb 8 afectats

Hui s’han registrat 3 casos més: dos a Zona Nord i un a Santa Rosa. Dels 8 afectats, 6 han requerit ingrés (4 romanen ingressats i 2 han rebut l'alta). Tots els ingressats evolucionen favorablement. A més, s'ha analitzat el nivell de clor de la xarxa d'aigua, que està estable i en els nivells correctes.

reunio legionela

Reunió legionel.la aquest matí./

La Conselleria de Sanitat ha detectat 8 casos de legionel·la a Alcoi, la coincidència de la qual en l’espai i el temps fan que es tracte d’un brot. Es tracta de casos produïts en els últims 10 dies.

Dels 8 afectats, 6 han requerit ingrés (4 romanen ingressats i 2 han rebut l’alta). Tots els ingressats evolucionen favorablement.

La Direcció general de Salut Pública està treballant per determinar el possible focus mitjançant la revisió i presa de mostres de les instal·lacions de risc. A més, s’ha analitzat el nivell de clor de la xarxa d’aigua, que està estable i en els nivells correctes.

Un dels tres nous casos detectats té residència a Santa Rosa, i els altres dos viuen a Zona Nord. Des de Conselleria de Sanitat s’emetia una nota aquesta mateixa vesprada informant que aquests nous afectats motiven que es donen les causes de coincidència en l’espai i el temps per a considerar-se que estem davant un nou brot de la malaltia.

Només unes hores després de produir-se la reunió, aquest mateix matí, entre els tècnics de Salut Pública, Ajuntament i empresa encarregada de la xarxa d’aigües Aqualia, en què s’ha informat sobre els nous casos d’afectats per legionel·la registrats durant el cap de setmana, s’han confirmat tres casos més, el que eleva el nombre d’afectats a 8 i a més comporta que s’haja declarat un brot a la ciutat.

Segons explica el regidor de Medi Ambient Paco Agulló, “el mateix divendres es van presentar dos nous casos de pneumònia per legionel·losi a l’Hospital i per això vam convocar aquesta reunió a primera hora de hui, per tal d’analitzar els dos nous casos i continuar amb el seguiment exhaustiu de l’evolució dels malalts, l’estudi dels contagis, i davant l’aparició d’altres persones afectades”.

L’Ajuntament ha tingut coneixement d’aquests tres nous afectats a primera hora de la vesprada, quan Salut Pública ha traslladat complida informació sobre aquestes novetats a l’alcalde Toni Francés. Així, demà mateix està previst que hi hagen nous contactes entre els tècnics del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament i els de Conselleria per tal de seguir treballant en conèixer la font o fonts de contagi, i per mantindre les mesures de control i seguiment del bacteria.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *