lasarga mediamborganica

Llegendes i històries tradicionals: Rondalles de la Vall i del Vell

El llibre Rondalles de la Vall i del Vell va ser presentat en el propi centre als alumnes i a la resta de participants en el projecte.

rondalles

Aquest llibre és un treball dels alumnes de l’Institut Sanchis Guarner de Castelló de Rugat “Rondalles de la Vall i del Vell”, una publicació que arreplega relats, llegendes i històries tradicionals que han anat passant de generació en generació, i que han sigut arreplegades pels alumnes de l’Institut Manuel Sanchis Guarner de Castelló de Rugat i ha editat Obra Social de Caixa Ontinyent.

En la recopilació, edició, il·lustració, i correcció d’estes rondalles han participat més de 200 persones entre alumnes, professors i els majors que els han recordat i relatat. La iniciativa va sorgir com una activitat pedagògica posada en marxa pel professorat del centre en el 2005, amb un gran esforç en investigació i compendi per part dels alumnes, i que ha suposat també un important treball de recopilació del nostre patrimoni cultural.

portadaAixí mateix, esta publicació ha sigut la base per a nombroses activitats didàctiques dutes a terme pel centre, com a dramatitzacions en diferents idiomes o fitxes de treball, entre altres.

El llibre va ser presentat en el propi centre als alumnes i a la resta de participants en el projecte.

L’objectiu bàsic de les publicacions és potenciar la investigació i divulgació de temes autòctons: la nostra cultura, la nostra gent, les nostres tradicions, la nostra idiosincràsia. En els 18 anys en què porta en funcionament este programa, Caixa Ontinyent ha editat 100 llibres i 41 discos, en el que han participat, com a autors o intèrprets, més de 3.500 persones, i el volum de distribució del qual supera ja els 270.000 exemplars.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *