foradia subscriutegrat

ACIF presenta la campanya de vigilància i extinció d’estiu

La campanya 2015 ha sigut presentada a la seu de l’entitat i ha comptat amb la presència dels seus membres, voluntaris i representants polítics.

Presentación ACIF campanya 2015

L’Agrupació Contra Incendis Forestals d’Alcoi (ACIF) va lliurar la presentació de la campanya de vigilància i extinció de l’estiu 2015 la vesprada del divendres 3 de juliol a la seva seu. L’acte va comptar amb la presència dels seus membres, voluntaris i representants polítics com els regidors Jordi Martínez i Raül Llopis, juntament amb l’alcalde Toni Francés.

La campanya s’alerta molt dura i intensa a causa de les últimes ones de calor que han deixat seques les muntanyes, sent així més fàcil la propagació del foc en cas d’incendi. A més, el mateix acte va servir per destacar la labor que realitza l’entitat quant al manteniment, l’observació meteorològica i la formació de sus voluntaris.

L’Agrupació va ser creada l’any 1991 i porta, per tant, una trajectòria de 23 anys de cura i defensa del nostre entorn mediambiental. La seua important feina no se circumscriu únicament a la prevenció i extinció d’incendis forestals, un àmbit en el qual són tot un referent pel bon treball que desenvolupen els seus membres, sinó que també realitzen repoblacions, col·laboren amb diferents tasques de protecció civil, en la cerca de persones desaparegudes o en l’evacuació i acompanyament de persones durant les nevades, a més de mantenir una estació meteorològica i un retén de vigilància al llarg de l’any a la seua seu de Trencacaps.

Recordem que, recentment, es va dur a terme l’adquisició d’un vehicle tot terreny per a tasques d’extinció i vigilància. Per allò, l’entitat va rebre l’aportació per part de l’Ajuntament de 5.000 euros, aproximadament la meitat del cost del vehicle. El tot terreny de segona mà ha estat reparat, adaptat i retolat per ACIF per començar a prestar servei de forma imminent, especialment durant aquesta campanya d’estiu.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *