foradia subscriutegrat

Entrevista al jove mestre de guitarra Juanvi Vicedo

Està preparant-se per traure el grau superior de Jazz i dóna classes particulars de guitarra (...) Amb 12 anys els meus pares em van comprar una guitarra eléctrica (...) En Rock modern a Andy Timmons, a Jimi Hendrix, a Jimmy Page, etcètera (...) En temporada d’estudi dedique entre 5 i 8 hores diàries

juanvi vicedo alcoiJuanvi és un jove músic alcoià de 24 anys especialitzat en guitarra moderna. Actualment forma part de l’orquestra alcoiana The Colors Band, realitza bolos musicals, està preparant-se per traure el grau superior de Jazz i dóna classes particulars de guitarra.

  • Bon dia Juanvi. Quan i com vas començar amb el món de la música?

Jo sempre he tingut inquietuds musicals. Des de xiquet m’agradava escoltar música i sentia la necessitat de reproduir el que escoltava. Amb 12 anys els meus pares em van comprar una guitarra elèctrica. Des de llavors he estat practicant. Més avant vaig començar a tocar amb grupets de música. I quan vaig complir els 20 anys em vaig anar a viure a Valencià per a estudiar l’art de la guitarra moderna amb professionals. ntre ellas, vaig tindre com a professor a un guitarrista de jazz molt reconegut, Ivan Cebrian.

  • Actualment què estàs fent?

Actualment estic preparant-me per a traure el grau superior de Jazz, en l’escola Sedajazz. Cal tindre en compte que l’àmbit acadèmic de la música moderna és complicat: no hi ha estudis oficials. Qui vol estudiar el que ha de fer és apuntar-se a classes de jazz. Però no hi ha estudis oficials. Tot el que he aprés de Blues i Rock, per exemple, ho he aprés en casa.

Per altra banda, recentment forme part de l’orquestra alcoiana The Colors Band. També solc ajuntar-me amb grups de músics en els quals fem repertoris de cançons destinats a fer bolos. I a més de tot això, estic donant classes de guitarra particulars.

També ensenye harmonia moderna, que és com la física i la química de la música”

  • Com enfoques les classes particulars que imparteixes?

El meu programa és molt ampli, ho enfoque des del punt de vista de l’equivalent al grau mitjà de guitarra moderna. Ensenye tècnica instrumental; escales; equipament de la guitarra (els tipus d’amplificadors i efectes de so…); manteniment de l’equip. Improvisació, que és aprendre a transmetre al públic en el moment les emocions i sensacions que sents. Ensenye transcripcions musicals, que consta en passar la música a paper per tal de crear el teu propi banc musical i així tindre un repertori de recursos. També ensenye harmonia moderna, que és com la física i la química de la música: les regles en les quals et bases en la composició musical…

  • En quins estils musicals estàs especialitzat?

He estat estudiant tot el període històric de la música moderna, des que apareix el Jazz, la mare de la música moderna, en els anys 20’ fins a l’actualitat. Una vegada comprens com funciona l’harmonia i l’estructura del Jazz, ja tens un bagatge musical molt ample per a tocar. Pots tocar Swing, Blues, Rhythm and blues, Funk, Rock, Pop, Heavy metal, Fusion…

  • Tens alguns referents musicals especials?

Sí, tinc referents de tots els estils. En Jazz destacaria a Joe Pass, a Wes Montgomery, a Charlie Parker; en blues a Eric Clapton i BB King, per exemple. En Rock modern a Andy Timmons, a Jimi Hendrix, a Jimmy Page, etcètera, etcètera.

quan faces les coses amb il·lusió i consciència acabaràs realitzant els teus objectius”

  • Quin és el teu equip musical?

Tinc un equip clàssic, un amplificador a vàlvules amb un set de pedals analògics: overdrives, compressors, delays, chorus, distorsions, etc.

  • Molt de temps dediques diàriament a l’estudi i la pràctica de la guitarra?

En temporada d’estudi dedique entre 5 i 8 hores diàries. És el mínim de temps que has de dedicar si vols especialitzar-te. Si vols dedicar-te a la música has d’anar a per totes perquè hi ha molta demanda i la indústria musical està passant per un moment crític. Ser professional és molt sacrificat però sempre i quan faces les coses amb il·lusió i consciència acabaràs realitzant els teus objectius.

Moltes gràcies, Juanvi. Ànims en la teua carrera! Que tingues sort!

Font: Rodrigo Paños./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *