foradia pressupostparticipatiualcoi

Els ecologistes demanen responsabilitats per Serelles

• El Tribunal Suprem va confirmar ahir la sanció imposada a l’Ajuntament d’Alcoi i a la promotora Luxender valorada en 601.000€ • La colla ecologista La Carrasca demana l’exigència de responsabilitats econòmiques a polítics i tècnics municipals implicats • Reclamen l’inici urgent de les obres de recuperació dels barrancs i vies pecuàries

serelles responsabilitats colla ecologista

El Tribunal Suprem va confirmar ahir la sanció imposada a l’Ajuntament d’Alcoi i a la promotora Luxender per l’ocupació il·legal dels barrancs que travessen la zona de Serelles. Anunciava també l’obligatorietat de restaurar els barrancs afectats i els marges destruïts i ocupats per les obres.

La sanció està valorada en 601.000€, una quantía a la que deu fer front l’Ajuntament davant la insolvència de la promotora.

La Colla Ecologista La Carrasca ha demanat exigir responsabilitats als polítics i tècnics municipals implicats en el que en maig del 2012 el Tribunal Superior de Justícia Valencià ja va qualificat d’ocupació il·legal.

La recent sentència del Tribunal Suprem sobre Serelles és una prova més de l’actuació il·legal i irresponsable de l’anterior govern municipal del PP. A pesar d’això, el govern de Sedano va desestimar les al·legacions que el col·lectiu va presentar en maig de 2005 i un recurs de reposició presentat en octubre del mateix any.

El grup ecologista recorda que en el seu moment ja van advertir tant d’esta com d’altres il·legalitats de la urbanització de Serelles. A pesar d’això, el govern de Sedano va desestimar les al·legacions que el col·lectiu va presentar en maig de 2005 i un recurs de reposició presentat en octubre del mateix any.

Els ecologistes reclamen que s’inicien de forma urgent les obres per a la recuperació dels barrancs i les vies pecuàries i que es reduïsca al màxim l’extensió i per tant l’impacte del projecte urbanístic que qualifiquen de fracàs ecològic, social i econòmic.

 

 

Font: Mireia Pascual./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *