foradia subscriutegrat

Noemí respecte la crisi de refugiats: “Estem evolucionant cap arrere”

• Sondegem quines són les expectatives i preferències dels alcoians de cara a la formació d’un nou govern • Parlem també sobre la crisi humanitària dels refugiats europeus

Aquesta quinzena parlem amb els nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre diversos temes d’interés actual públic. En qüestió política sondegem quines són les seues expectatives i preferències de cara a la formació d’un nou govern o d’unes noves eleccions. Parlem també sobre la crisi humanitària dels refugiats europeus: com està actuant Europa? Què hauria de fer-se al respecte?

Per altra banda, l’activitat econòmica i laboral ens afecta a totes les persones que componguem la societat. Per conéixer-la un poc millor, i des de diferents perspectives, preguntem als nostres entrevistats sobre les seues experiències i les seues expectatives. A més, com que estem en vespres de les Festes d’Alcoi, acabem les entrevistes amb alguna referència.

Anem allà!

poble_es_savi_noemi

Europa no està reaccionant bé, hauria d’ajudar a la gent”

Noemí és professora de patinatge artístic, des del seu punt de vista està complicat que es forme un govern: haurien de fer-se noves eleccions i que tots els espanyols tinguérem altra vegada l’opció de decidir”. Com que la gent ha tingut la possibilitat d’escoltat a tots els partits i els coneix millor, Noemí pensa que canviaria molt el resultat.

Respecte a la crisi de refugiats europeus, Noemí comenta que és una situació complicada i desafortunada: “Europa no està reaccionant bé, hauria d’ajudar a la gent, no sé com, però cal ajudar-los perquè si venen del seu país és per algun motiu greu: venen desesperats perquè saben que els van a matar”. En aquest sentit, Noemí reconeix que aquesta situació està incrementant les idees racistes i xenòfobes: “Estem evolucionant cap arrere”.

Tornant a la situació general, continua Noemí: caldria augmentar l’economia de les persones. La gent que està bé està cada vegada millor; i la que està mal cada vegada pitjor. Ha disminuït el poder adquisitiu de les persones. Hi ha vegades que les xiquetes, inclús les que més li agrada patinar, no es poden permetre pagar la mensualitat de patinatge, i jo les dic: no, tu vine, si ara no pots pagar no pagues, no passa res”.

Per finalitzar, Noemí ens comenta que la situació econòmica i laboral de Banyeres està molt millor: “hi ha moltes fàbriques i les han mantingut. I la majoria de gent jove, encara que hi ha qui estudia carrera, treballa en elles. Ací a Alcoi les fàbriques les han desmantellat els fills”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *