foradia subscriutegrat

Alcoi celebra el dia contra l’homofòbia

En 1990 l'homosexualitat es va llevar de la llista de malalties mentals de la l'Organització Mundial de la Salut (OMS) • Alcoi celebra per primera vegada en la història aquest dia • El Col·lectiu LGTB Mariola convoca a l'Àgora dimarts a les 19:30.

LGTB-Mariola

El 17 de maig de 1990 l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. Per commemorar aquest fet, cada 17 de maig, se celebra el dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia. El seu objectiu és el de reivindicar els drets de les persones homosexuals, lesbianes, bisexuals i transsexuals, i per denunciar la discriminació que pateixen.

Aquesta commemoració es va celebrar, a escala internacional, per primera vegada en 2005 en diferents països com Xina, la República Democràtica del Congo o Bulgària. A Espanya va ser reconegut en 2009.

En l’actualitat, són més de 70 els països del món que criminalitzen l’homosexualitat, inclús la condemnen penes de presó o de mort. Alguns d’aquests països són Aràbia Saudita, Iran, Sudan, Iemen i Nigèria.

Alcoi, per contribuir a la normalització de les persones LGTB i la lluita pels seus drets, celebra per primera vegada en la història aquest dia. Jordi Jiménez, portaveu del Col·lectiu LGTB Mariola, convoca a les persones interessades amb el tema a acudir a l’Àgora dimarts a les 19:30 de la vesprada. Així mateix, tal com afirma la regidora de Benestar Social i Igualtat, Aroa Mira, l’Ajuntament d’Alcoi lluirà la bandera LGTB durant uns dies com a símbol de compromís amb la causa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *