foradia subscriutegrat

La XXVI Mostra de Teatre d’Alcoi supera les expectatives

• La Mostra supera les expectatives en organització i repercussió i manté l’interés del públic local • La visita de representants institucionals augmenta la visibilitat del certamen • L’afluència de públic als espectacles es manté dins de les previsions • Èxit del nou espai de l’Àgora Escenica com a epicentre de totes les activitats professionals del sector

mostra teatre 26 plaça de dins

La Mostra, que va començar el passat 28 de maig ha arribat a la seua fi, després d’una setmana intensa d’espectacles, reunions, presentacions i debats, l’aparador de les arts escèniques més importants del País Valencià. Baixa el teló la XXVI Mostra de Teatre amb un balanç positiu pel que fa a l’organització i la repercussió exterior, tant valenciana com estatal, i confirma l’interés del públic alcoià per l’extensa oferta de teatre, circ i dansa durant la setmana.

El Centre Cultural, el teatre Salesians i el Teatre Principal han penjat gairebé cada dia el cartell de «no hi ha entrades»

El certamen alcoià ha posat a l’abast del públic un total de 30 funcions, de 27 companyies i ha servit, un any més, per a que els professionals del sector, més de 300 en aquest cas, intercanviaren propostes i projectes.

El director de la Mostra d’Alcoi, Miquel Santamaria fa balanç “estem contents perquè un any més hem aconseguit superar les previsions d’assistència, sobretot en l’àmbit professional, on hem vist que s’han incrementat les reserves a mesura que avançava la setmana”.

A falta de les xifres, l’afluència de públic s’ha mantingut dins de les expectatives. El públic local ha respost molt be i ha ocupat intensament cada dia els sis espais de la Mostra. El Centre Cultural, el teatre Salesians i el Teatre Principal han penjat gairebé cada dia el cartell de «no hi ha entrades», no ha passat el mateix amb el Teatre Calderón, sobretot pel tipus d’espectacle ofert enguany “es tracta d’uns muntatges per a un públic que busca més la qualitat que la comercialitat o l’actor de cartell”, ha incidit el director de la Mostra.

La Plaça de Dins, ha millorat molt amb el nou format d’escenari, més adaptat. Cada dia, al caure la vesprada, menuts i majors han omplert l’espai a l’aire lliure per gaudir d’espectacles de circ i acrobàcies d’una manera relaxada i agradable que ha donat un molt bon ambient a la Mostra d’Alcoi.

mostra teatres agora escenica

Una novetat important en aquesta edició ha sigut el nou espai de l’Àgora Escènica, que s’ha convertit durant tota la setmana en l’epicentre de totes les activitats professionals. L’èxit ha sigut total, “un descobriment que ha agradat tant a l’organització com als assistents al certamen, que ens han felicitat per la ubicació; tot fa preveure que repetirem en posteriors edicions”, ha explicat Miquel.

El balanç d’assistència és positiu, els responsables de la Mostra agraeixen la fidelitat del públic, més encara per les coincidències de calendari i activitats de tota índole que té la ciutat en aquestes dates.

La visita del Conseller de Cultura, Vicent Marzà, i altres càrrecs de representació institucional, com ara el Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona o el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, però també diferents personalitats de l’escena o d’altres àmbits, ha servit per augmentar encara més la repercussió del certamen. “Hem vist un suport que va més enllà de l’augment econòmic i amb això estem satisfets i esperançats”, es congratula Santamaria. El director de la Mostra veu molt benvingut l’anunci de l’augment d’atenció econòmica per a les Arts Escèniques per als pròxims anys que va anunciar Marzà.

Font: Redacció./


Una resposta de La XXVI Mostra de Teatre d’Alcoi supera les expectatives

  1. Jacobo ha dit:

    Tots els mesos deuria haver-hi Mostra de Teatre a Alcoi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *