Foradia ajualcoitel

La novel·la de Paco Esteve guanya el Premi Enric Valor

• Llibre que ens descobreix el món del gel, una tradició molt característica d’Agres. • Un recorregut per a descobrir alguns dels secrets que encara s'amaguen en el més profund de les caves de la Serra de Mariola.

paco-esteve-si-ha-nevat

L’obra guanyadora de l’últim Premi Enric Valor de novel·la en valencià ‘Si ha nevat’ de Paco Esteve i Beneito estarà disponible en les llibreries de tot el país a partir d’aquesta setmana.

Prop de 300 pàgines componen aquesta interessant novel·la que narra la història de Joan el Coces, un saludator de vuitanta anys que, a més de guarir les ferides de pobres i rics, manté una relació molt especial amb els Puig, una família d’aristòcrates que exerceix el monopoli del negoci del gel en la zona. De la mà d’aquest peculiar personatge, Paco Esteve i Beneito convida al lector a realitzar un recorregut per diversos episodis de la història recent i, també, a descobrir alguns dels secrets que encara s’amaguen en el més profund de les caves de la Serra de Mariola.

“Es tracta d’un llibre apassionant i commovedor que ens descobreix el món del gel, una tradició molt característica d’Agres, d’on és l’autor, i per extensió de tota la zona de les muntanyes, un treball molt preciat vinculat al nostre passat i amb la nostra cultura popular i tradicional”, ha manifestat el diputat de Cultura y Educació, César Augusto Asencio, en la seua presentació.

Per la seua banda, Paco Esteve i Beneito ha explicat:em va cridar molt l’atenció la història de la família Puig, una família d’aristòcrates que eren els amos i senyors de tots els pous de neu de la zona, tenien el monopoli des del segle XVII. A la fi del segle XIX, amb la devallada de la cultura del gel, comença la decadència de la família Puig per una sèrie de morts poc clares i tota la seua herència va caure sobre un xiquet de cin anys i, poc a poc, comencen a vendre les caves”.

Font: Redacció./


ajuntalcoi

ajualcoiturisme

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *