lasarga ajualcoipresuparticipa

Acte en Podem Alcoi per la lluita contra la pobresa energètica

• 7 milions de persones tenen dificultats per a pagar la factura de la llum. • Exigir a les elèctriques la devolució dels 3.500 milions • Participen el Diputat nacional Alberto Rodríguez, la Senadora alcoiana, Vicenta Jiménez...

Vora 7 milions de persones tenen dificultats per a pagar la factura de la llum, enguany. Les tres grans companyies elèctriques del país van tallar a llum a més de 650.000 persones durant 2015, malgrat els seus desorbitats beneficis econòmics. En el nostre país mor més gent per pobresa energètica que per accidents de trànsit.

A més d’aquestes xifres, la llum ha pujat més de 72% en els últims 10 anys, segons un informe de Podemos.

Per aquests motius Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea ha presentat recentment en el Congrés dels Diputats una moció contra la pobresa energètica, que inclou, entre altres, aquestes mesures:

  • Prohibició dels talls de subministraments energètics a llars vulnerables.
  • Aprovació d’una tarifa elèctrica assequible.
  • Auditoria de tots els costos del sistema elèctric per a evitar possibles abusos.
  • Exigir a les elèctriques la devolució dels 3.500 milions d’euros que deuen a la gent.

Aquestes són, també, les principals reivindicacions que les organitzacions socials han demandat per a acabar amb la pobresa energètica en el nostre país.

Perquè siguen executades és necessària la pressió de la societat. És el tema principal de l’acte del dissabte 17 de desembre (a les 12:00) en la seu de Podem Alcoi. En el qual participaran: el Diputat nacional, Alberto Rodríguez, la Senadora alcoiana, Vicenta Jiménez, el diputat de les Corts Valencianes, Antonio Estañ i la regidora per Guanyar Alcoi, Naiada Davó.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *