foradia subscriutegrat

Ontinyent, Ibi i Alcoi desenvolupen un pla territorial per l’ocupació

• Les comarques i posaran en marxa un projecte experimental d'inserció laboral • Ajuntaments, sindicats i patronals participen d'una iniciativa pionera.

 

L’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament a L’Alcoià, La Vall d’Albaida,  i La Foia de Castalla fa els seus primers avanços.

Un acord pioner que va ser signat en novembre pels ajuntaments d’Alcoi, Ontinyent i Ibi com CC.OO., UGT d’aquestes tres zones i la Plataforma per la Reindustrialització Territorial (IBIAEFEDACCOEVAL).

Des dels ajuntaments d’Alcoi, Ontinyent i Ibi s’ha coincidit en destacar que aquest acord és un inici per a abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada, posant en marxa accions per al desenvolupament industrial, comercial i turístic de les nostres comarques, i sobretot per afavorir la creació de llocs de treball.

Amb les ajudes que ha rebut la iniciativa per part del SERVEF (de 290.000 euros), entre altres despeses, s’ha contractat a 11 tècnics.

Els tècnics ja han començat a elaborar un diagnòstic socioeconòmic de les comarques i a posar en marxa un projecte experimental d’inserció laboral El diagnòstic Territorial s’ha de materialitzar a través d’un Pla d’Acció per a l’elaboració del qual es contemplarà, com a mínim:

  • un estudi de necessitats educatives de les Àrees Funcionals;
  • un mapa comarcal de l’ocupació i la formació;
  • un pla d’orientació vocacional i educativa de les Àrees Funcionals;
  • la creació i realització de dinàmiques participatives a través de grups de treball, amb els diferents agents implicats.

Quant al projecte experimental d’inserció laboral, es tractarà d’abordar la problemàtica de la desocupació i el desenvolupament local de manera coordinada i planificada des de les entitats integrants, i fomentant l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables tenint com a eixos la potenciació de l’empreniment, l’economia social i el desenvolupament local.

Les accions a desenvolupar en les Àrees Funcionals de L’Alcoià – Comtat, La Vall d’Albaida i la Foia de Castalla, inclouran accions individuals (tutories i formació personalitzades, disseny d’itineraris d’inserció); També inclouran treball grupal (tallers d’habilitats, formació en competències transversals i específiques, motivació i foment de l’autoocupació, orientació a l’emprenedoria); i una part d’avaluació i seguiment, amb l’establiment d’un sistema d’indicadors, la introducció de mesures correctores o l’adaptació d’activitats.

Pablo de Gracia Pérez, President de la Federació d’Empresaris Alcoià Comptat, en aquesta entrevista ens dóna mes detalls sobre l’Acorde i l’estar de la industria en la zona

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *