foradia mediambient

‘Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps’ exposició a la UPV

• Activitat complementària de la XXII Jornada de Sociolingüística • La mostra es pot visitar fins al 25 de març a la sala d’exposicions del campus • Manola Roig i Rosa Roig han catalogat un total de 450 escriptores valencianes

La mostra ‘Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps’, arriba a Alcoi com a activitat complementària de la XXII Jornada de Sociolingüística. La mostra instal·lada a la sala d’exposicions del Campus d’Alcoi de la UPV, es pot visitar fins al 25 de març.

La mostra és el resultat del treball d’investigació de Manola Roig i Rosa Roig, que han documentat l’existència de 450 escriptores valencianes i no donen per tancat el catàleg, que podria ampliar-se com a resultat de noves investigacions.

El seu objectiu és donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat han escrit en el nostre territori, presentant els relats de vida de les dones que han conformat la nostra tradició literària. No s’exclou cap llengua ni cap gènere però es fa especial èmfasi en les autores que escriuen en valencià, perquè es considera que acumulen tres factors que dificulten el coneixement de la seua obra: sexe, llengua i territori.

Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps’ pretén introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en les biblioteques i centres escolars i universitaris, a més d’omplir el buit que s’observa a la història de la literatura i als currículums escolars sobre l’obra de les escriptores valencianes.

La Fundació pel Llibre i la Lectura organitza l’exposició ‘Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps’, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana, dins del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura.

Les Jornades de Sociolingüística es celebren al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València els propers 24 i 25 de març, amb la participació del Conseller d’Educació, Vicent Marzà, per debatre aspectes com l’homologació dels títols de coneixement de la llengua als diferents territoris, els efectes de l’exempció a l’ensenyament per a certes zones i el model d’exigència de competència lingüística als professionals. La jornada ha sigut reconeguda com a activitat formativa per la Conselleria d’Educació i la inscripció s’ha de fer directament a la web de la jornada: www.sociolinguistica.eu fins al 22 de març.

LA JORNADA DE SOCIOLINGÜÍSTICA

La XXII Jornada de Sociolingüística inclou l’anàlisi del nou Decret de Plurilingüisme per Vicent Brotons, professor de la Universitat d’Alacant, mentre que Ferran Puchades, secretari autonòmic de Justícia i Administració Pública, parlarà de la nova Llei de la Funció Pública i la competència lingüística. També hi haurà un debat sobre l’homologació dels títols de llengua en els territoris de llengua catalana que reunirà per primera vegada les persones responsables de la política lingüística del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears: Rubén Trenzano, Ester Franquesa i Marta Fuxà.

Este encontre per al debat de la realitat lingüística està organitzat per la Universitat Politècnica de València, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Ajuntament d’Alcoi, la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans, la Coordinadora de l’Alcoià i el Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor.

 

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *