foradia pressupostparticipatiualcoi

El matí de l’1 de Maig alcoià finalitza amb l’homenatge al poeta Joan Valls

• L’Any alcoià de Joan Valls ha de servir perquè “quede molt més que una suma d’actes per a l’inventari” • Sofia Moltó, “una de les revelacions vocals més importants dels últims anys”, ha cantat, junt amb els músics Josep Maria Gadea i Juan Mateo • L’actuació de Jordi Gil, una de les veus més fidels i autentiques de la cançó catalana.

 

L’Associació d’Amics de Joan Valls d’Alcoi ha organitzat per a l’1 de Maig el seu tradicional acte en honor al poeta alcoià. El motiu d’aquest acte és la celebració del centenari aniversari naixement del poeta.

L’homenatge ha tingut lloc a la Placeta del Fossar, just després de la manifestació de l’1 de Maig del 2017. Un acte on la música i la poesia ha delectat a un nombrós i atent públic.

En primer lloc, han presentat l’acte, Manuel Rodríguez i Rosahna Espinós, els quals han subratllat que l’Any alcoià de Joan Valls ha de servir perquè “quede molt més que una suma d’actes per a l’inventari”.

La Coral Polifònica Alcoiana, dirigida per Alexandra Soler, ha interpretat El meu avi, Cantares d’Antonio Machado i Manuel Serrat i la cançó Fidel per sempre que Carles Marquina ha compost expressament per aquest acte sobre el poema homònim de Joan Valls del llibre Versos a Sara.

A continuació el Nebot de Joan Valls, Josep Manuel Moltó, ha recitat el poema d’Hereu de solituts. Més avant, entre altres, llegirà poemes de Joan Valls altre Nebot del poeta, Faust Botí, en aquest cas un poema inèdit conservat a l’Arxiu Municipal d’Alcoi.

Ferran Rodes ha sigut el primer cantautor de l’acte, que ha interpretat la seua versió del poema “La pluja d’abril canta amb remor tendra” del llibre Versos a Sara.

Sofia Moltó, “una de les revelacions vocals més importants dels últims anys”, ha cantat, junt amb els músics Josep Maria Gadea i Juan Mateo, un parell de temes de Joan Valls versionats per Josep Maria Gadea, “Autotestimonial” i “Canvi de llengua”.

El cantautor Hugo Mas ha fet sonar dues composicions pròpies sobre els poemes de Valls d’Anys i Paranys: “De Sòcrates també es viu” i “Ai, ciutat d’engranatges”, ambdues pertanyents al disc amb poemes de Joan Valls que l’autor està a punt d’enllestir .

Ha arribat el moment de l’actuació de Jordi Gil, una de les veus més fidels i autentiques de la cançó catalana.

Just abans de l’ofrena floral que els Amics de Joan Valls han realitzat al poeta (a peus de l’escultura que Ismael Belda va dedicar a Valls), la dolçaina d’Hiroshi Fuji i el tabalet de Lluís Torró han interpretat Cant dels ocells i La Muixeranga, símbols valencians reivindicatius.

 

Font: Rodrigo Paños./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *