foradia subscriutegrat

El col·legi La Salle suprimeix una unitat de 1er de batxillerat el proper curs

Article per Marc Segura i Falcó Director General

El col·legi La Salle ha rebut la comunicació oficial per la qual se li suprimeix una unitat de batxillerat.

Entre les conseqüències negatives que açò pot implicar, ens agradaria destacar que aquesta decisió de la Conselleria d’Educació provocarà que en els propers anys una part considerable de l’alumnat del col·legi siga obligat a canviar de centre després de 13 anys d’escolarització en el majoria de casos, i per tant no poder seguir amb l’opció educativa que havien triat tant els alumnes com les famílies.

Considerem que és una llàstima que en una societat com la nostra i al segle XXI, les decisions polítiques no tinguen en compte les emocions i els sentiments dels jóvens que la formen. Cal recordar que una màxima per tal d’afavorir l’èxit escolar i social dels adolescents passa pel seu benestar emocional i l’esmentada decisió no respecta aquest principi. La situació s’agreuja encara més quan la comunicació s’ha fet a menys de 20 dies d’encetar el procés d’escolarització.

A hores d’ara en el centre comencem a notar la tristor dels alumnes, xics i xiques, als quals els ve gran la situació, que no entenen per què se’ls força a eixir de SA CASA. Ells diuen “… però si nosaltres no hem fet res” i és cert i han d’estar ben tranquils, perquè ELLS no han fet res! Els que si han fet i molt han estat tots els treballadors del centre, els quals porten molts anys donant un servei educatiu a la societat alcoiana. Prova evident d’açò són els bons resultats acadèmics i la gran demanda que el centre té a dia de hui, havent de baremar per a l’accés al centre en moltes etapes, fins i tot en el batxillerat que ens volen suprimir.

D’altra banda volem recordar que aquesta decisió provocarà de forma directa la pèrdua de llocs de treball. Continuem sense entendre com des d’un govern de marcat caràcter social es prenen aquestes decisions. No volem pensar que el professorat s’haja convertit en incògnita d’una simple equació matemàtica i que s’ha anat restant fins que el resultat s’ha col·locat a favor de Conselleria, sense tindre en compte les famílies dels treballadors.

Cosa important a recordar és que els professors i les professores de l’escola concertada, també som treballadors.

En darrer lloc volem agrair el suport que hem rebut des de diferents entitats i principalment de les nostres famílies. A tots vosaltres des de la Comunitat educativa de La Salle us diem que el vostre recolzament i la confiança mostrada ens donen força per continuar lluitant per revertir aquesta situació.

 

Font: Marc Segura i Falcó Director General col·legi La Salle./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *