foradia mediambient

El José Arnauda organitza la I Jornada per la convivència escolar a Alcoi

• Una primera jornada per a millorar la convivència en els centres escolars d'Alcoi • Es van exposar diverses experiències en diferents centres escolars de la ciutat

Amb motiu de la celebració del 10é aniversari del EMiC (Equip de Mediació i Convivència) del col·legi José Arnauda, es va celebrar en l’Àgora d’Alcoi una primera jornada per a millorar la convivència en els centres escolars de la ciutat.

La directora pedagògica del centre, Maria José Iborra, va començar la jornada destacant els valors propis del centre, “com desitjava Sant Pere Poveda, pedagog, humanista i fundador de la Institució Teresiana“.

En la seua pedagogia Poveda proposa una educació que posa en el centre a la persona: “jo us demane un sistema nou, un nou mètode, uns procediments tant nous com antics inspirats en l’amor”.

A continuació es van exposar diverses experiències en diferents centres escolars de la ciutat. Van començar els membres del EMiC del Col·legi José Arnauda i van comentar la trajectòria d’aquest projecte durant aquests anys. Després van ser el col·legi Carmelites La Presentació i el col·legi Salesianos Sant Vicent Ferrer els que van explicar les seues experiències relacionades amb la millora de la convivència.

També es va comptar amb la col·laboració d’Emma Sancho, presidenta de l’Associació de Mediadors d’Alacant, que va donar una visió de l’estat actual de la mediació en la nostra província i José Antonio Corral, director de l’IES La foia d’Elx i membre de ConviElx, ens va explicar el model de convivència de la xarxa de centres d’Elx.

Es va concloure la jornada agraint la col·laboració de l’Ajuntament, i especialment a Alberto Belda, pel seu suport a l’objectiu principal d’aquesta jornada: la creació d’una xarxa de centres escolars a Alcoi.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *