foradia pressupostparticipatiualcoi

El gran repte de la Mancomunitat: els abandonaments de gossos a Cocentaina i Muro

mirada al món per Ester Jordà

Finalment l’Ajuntament d’Ibi ha dit prou a la recollida d’animals de Cocentaina, Muro, Onil i Tibi amb el vist-i-plau de la Protectora d’Animals d’Ibi. Vista la saturació d’animals, farts de que estos Ajuntaments sols pagaren per la recollida i no pel manteniment de l’albergue (que corria exclusivament a càrrec d’Ibi) i de que no buscaren les seues pròpies solucions el servei finalitzarà este any 2017.

I què passarà ara? La Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat porta anys amb projectes, declaracions i reunions inútils que no han portat res a terme. El problema ens arriba i ens arriba ja.

Què passarà amb les dotzenes de gossos i gats abandonats, perduts, maltractats… que es troben als termes municipals del Comtat? De nou a la canera de Bufali?

Perquè la canera de Bufali, gestionada per la Mancomunitat de la Vall d’Albaida, per molt que li traduïsquen el nom al valencià és el que és: una PERRERA. Això vol dir que sols estan obligats a mantindre els gossos 20 dies, després d’eixe temps els espera una mort programada pel veterinari. Si són gossos bonics i joves aguantaran més dies per si arriba algun adoptant i si no… els mataran (als gossos lletjos i vells no els adopta ningú) i hi ha que deixar gàbies buides per als següents que entraran.

Les actituds d’amos negligents tornaran a significar la mort de molts animalets com venia sent fa pocs anys i no tindran cap segona oportunitat per demostrat tota la seua valia a un nou amo.

Tant Muro com Cocentaina tenen ara associacions protectores, veïns i veïnes del poble que han decidit donar un pas endavant i passar a l’acció. ¿Vol dir això que els polítics d’estos pobles no estan a l’altura moral dels ciutadans als que governen? Sembla que no, que efectivament, els polítics estan més per altres qüestions menys altruistes.

La Mancomunitat té ara l’oportunitat de marcar un canvi. Esperem que es guie per la mateixa actitud solidària que ha unit als ciutadans creant associacions de protecció animal en tots els pobles del voltant

I que passarà ara? Faran un albergue depresa i corrent que gestionarà la pròpia Mancomunitat convertint-se en un Bufali-2? Perquè el Auswicthz dels animals comença quan és busca benefici. Si ho gestiona la pròpia Mancomunitat sols vorà números, pressuposts i conters i no mirarà la vida de cap animal.

L’única solució passa per un albergue gestionat per una associació de protecció animal perquè els voluntaris sí que miren per l’individu i el pressupost és secundari. Exemples com Alcoi, Castalla i Ibi han de primar davant d’altres exterminadors en massa com siga la perrera de Bufali o els gestionats per empreses privades com CERECO.

La Mancomunitat té ara l’oportunitat de marcar un canvi. Esperem que es guie per la mateixa actitud solidària que ha unit als ciutadans creant associacions de protecció animal en tots els pobles del voltant (Alcoi, Ibi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Castalla, Muro, Cocentaina…)

Font: Ester Jordà./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *