foradia subscriutegrat

L’Ivace augmenta les ajudes per als polígons industrials a 23’7 milions d’euros

• S'han beneficiat 73 polígons i àrees industrials de les comarques del Baix Segura, El Comtat, L'Alcoià, Baix Maestrat, Els Ports, Alt Maestrat, La Safor i La Vall d'Albaida • L'Ivace subvencionarà al 100% les obres, sense que açò comporte cap despesa per als ajuntaments.

L’Ivace ha augmentat les ajudes destinades a les obres de millora i modernització de polígons industrials en 2017. La quantitat total destinada en 2017 a les actuacions de millora és de 23,7 milions d’euros, enfront dels 16,48 milions d’euros pressupostats inicialment. Així ho ha comunicat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Al 2017 s’han beneficiat 73 polígons i àrees industrials de les comarques del Baix Segura, El Comtat, L’Alcoià, Baix Maestrat, Els Ports, Alt Maestrat, La Safor i La Vall d’Albaida. Aquest dimecres s’ha publicat l’increment per a 2017 en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

A més, l’Ivace s’havia compromés a pagar un percentatge de les obres i la resta estava a càrrec de cada ajuntament de la localitat en la qual es troba el polígon. Després de produir-se diversos increments pressupostaris, l’Ivace subvencionarà al 100% les obres, sense que açò comporte cap despesa per als ajuntaments.

En aquest sentit, el titular d’Economia ha manifestat que la Conselleria espera que el pressupost que els ajuntaments anaven a destinar en 2017 a aquestes “obres de millora i en l’àmbit de la indústria i que ara no utilitzaran, es puga seguir invertint en la indústria i en els polígons industrials per a continuar apostant per un sector que dóna estabilitat, dignifica els llocs de treball i genera cohesió social”.

El conseller ha fet aquest anunci a Cocentaina, on ha visitat junt amb la directora general de l’Ivace, Júlia Company, i l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, les obres de millora i modernització del Polígon Industrial Algars que compta amb 510.758,77 euros de subvenció que representen el 100% del cost total de les obres.

Climent ha ressaltat que l’Ivace ha invertit a Cocentaina 1,48 milions d’euros per a les obres de millora i modernització de les àrees industrials Jovades i Sant Cristòfol i del polígon industrial Algars i 2,24 milions d’euros al Comtat per a modernitzar cinc polígons industrials dels municipis de Cocentaina, Muro d’Alcoi i l’Alqueria d’Asnar amb la fi de “millorar la seua imatge, els accessos i els serveis que presten a ciutadans i empreses“.

Per a Climent aquest augment de les ajudes al 100% “consolida l’aposta decidida de la Conselleria d’Economia Sostenible pels sectors productius i per la reindustrialització”. Així mateix, ha assenyalat que aquesta ordre d’ajudes “publicada per primera vegada en la història de la democràcia és un clar exemple del nostre compromís per la millora de la qualitat i serveis dels polígons industrials”.

El titular d’Economia ha assegurat que l’ordre d’ajudes per a millorar els polígons i àrees empresarials tindrà la seua continuïtat amb caràcter plurianual en els exercicis 2018-2019 i a ella podran optar un total de 26 comarques i 380 municipis. “El nostre objectiu -ha continuat- és vertebrar el territori des del vessant de la indústria i beneficiar al major nombre de polígons”. Així, ha avançat que s’espera poder disposar de prop de 50 milions d’euros per a aquesta ordre d’ajudes “i arribar també a percentatges importants”.

“En molts polígons es fa necessària una modernització per a fer-los més accessibles i per açò des de l’Ivace posem a la disposició dels ajuntaments aquesta ordre també en els exercicis 2018-1019 per a fer possible la millora dels polígons que redundarà també en les empreses i els seus treballadors”, ha explicat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *