foradia cdturisme

Grans empreses participaran en el congrés Smart City d’Alcoi

• L'objectiu del Congrés Smart City d'Alcoi és mostrar els casos d'èxit i obrir una taula de debat sobre els reptes de les xicotetes i mitjanes ciutats • En ell participaran grans empreses com Telefónica, BMW, Siemens o Acciona.


Alcoi celebrarà un congrés sobre ciutats intel·ligents durant el 14 i 15 de febrer de 2018. En ell participaran grans empreses com Telefónica, BMW, Siemens o Acciona.

L’objectiu del Congrés Smart City d’Alcoi és mostrar els casos d’èxit i obrir una taula de debat sobre els reptes de les xicotetes i mitjanes ciutats. Està dirigit tant a personalitats polítiques i de l’àmbit de gestió, com a tècnics, alumnes i investigadors especialitzats. L’esdeveniment és possible gràcies a la col·laboració del Campus d’Alcoi i de l’Ajuntament, units per les càtedres Alcoi Ciutat del Coneixement i Smart City Alcoi.

El primer dia, el Congrés estarà orientat al futur de la mobilitat urbana sostenible i l’eficiència energètica. Cal destacar la participació de l’expert en mobilitat, José Vicente Colomer Ferrándiz. El 15 de febrer, que es desenvoluparà íntegrament en el Campus d’Alcoi, se centrarà en reptes generals sobre aspectes físics i tecnològics, i governança.

Sobre el futur d’Alcoi com Smart City, el director de la Càtedra Smart City UPV, Manuel Llorca, indica que “hem de fer valdre la necessitat d’aquest congrés i aconseguir que les seues ponències suposen una espenta en aqueix afany de canvi“.

La inscripció ja es pot formalitzar en la web del congrés smartcitiesalcoy.es, una pàgina on es pot conéixer de primera mà quins beneficis atorga l’estratègia “Alcoi Smart City”. El regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia, ha explicat els seus apartats principals:

  • Sensòrica: on trobar informació en temps real referent als nivells de qualitat de l’aire, informació dels punts de càrrega de vehicles elèctrics o de l’estat del trànsit als accessos de la ciutat.
  • Educació: on es troba la informació sobre la càtedra Smart City o del projecte Smart City Tour (per tal d’afavorir el coneixement de l’estratègia Smart City entre els escolars).
  • Innovació: menú en el qual està inclòs tot el que fa referència als projectes d’innovació en els quals està immers l’Ajuntament d’Alcoi.
  • Desenvolupament econòmic: apartat que estarà disponible pròximament i on es donarà a conéixer un important projecte de desenvolupament econòmic que no compta amb cap precedent al nostre territori.
  • Turisme: on s’oferirà informació d’aquesta àrea que puga resultar pràctica per a turistes i veïns de la ciutat.
  • Mobilitat: amb informació sobre els plans locals de mobilitat, accessibilitat i distribució dels actuals i futurs carrils bici.
  • Àgora: amb informació relativa al funcionament d’aquest centre.
  • Cultura: on s’enllaçarà a la informació recollida en www.ticketalcoi.com
Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *