foradia subscriutegrat

Unidos Podemos insta al PP a concretar millores en la xarxa de transports de rodalies

• El Govern va presentar un Pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies per a la Comunitat Valenciana 2010-2020 “del qual no s'ha executat pràcticament cap actuació”. • L'objectiu és fomentar la xarxa de rodalies com a alternativa de transport sostenible i eficient amb avantatges ambientals, socials i territorials


Instar al Govern del PP a concretar detalladament les mesures contemplades en el Pla de Rodalies 2017 per a la Comunitat Valenciana en els Pressupostos de l’Estat per a 2018, entre les quals suposadament consta la renovació de la via en el tram de Xàtiva-Alcoi. Aquesta és la intenció de l’última moció que Vicenta Jiménez, senadora d’Unidos Podemos, ha presentat en el Senat.

El motiu d’exigir al Govern concretar detalls és que Unidos Podemos dubta de la seua aplicació per part del PP, ja que, fa vuit anys, el Govern va presentar un Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies per a la Comunitat Valenciana 2010-2020 “del qual no s’ha executat pràcticament cap actuació”.

El Pla anunciat pel Ministeri de Foment “contempla 45 mesures que hauran d’executar-se des de 2017 fins a 2025, però deixa molts dubtes pendents i no atén algunes de les principals demandes que s’han anat acumulant al llarg dels anys”.

Per açò, la moció reclama la necessitat de presentar un calendari d’obres concret i informes periòdics d’avaluació, així com dur a terme un seguiment efectiu de l’aplicació material d’aquest Pla.

A més, Jiménez sol·licita al Govern un acord amb la Generalitat Valenciana per a executar les inversions necessàries, concretant les mesures imprescindibles per a tenir una xarxa ferroviària de rodalies concorde a les necessitats actuals dels ciutadans.

L’objectiu és fomentar la xarxa de rodalies com a alternativa de transport sostenible i eficient amb avantatges ambientals, socials i territorials, ja que “malgrat que més de 65000 persones utilitzen diàriament la xarxa de transports de rodalies a la Comunitat Valenciana, les retallades en els serveis i en la seua qualitat, la supressió de trens i la falta de fiabilitat en el seu servei continuen deteriorant la imatge del tren com a servei públic”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *