foradia subscriutegrat

Homenatge alcoià al “Tren dels Anglesos” pel seu 125 aniversari

• L’antic cap d’estació del trajecte de la línia ferroviària Alcoi-Gandia, José Valls, 50 anys després de la paralització de la línia va estar present. • “Una infraestructura que va situar Alcoi en la modernitat”, destacava l’alcalde


Alcoi ha celebrat un homenatge al “Tren dels Anglesos, pel seu 125 aniversari. Un centenar de persones es va apropar ahir a la plaça d’Al-Azraq, lloc on descansa la locomotora “Villalonga”, per tal de reivindicar el llegat d’una època decisiva en la història del nostre país.

En l’acte, l’antic cap d’estació del trajecte de la línia ferroviària Alcoi-Gandia, José Valls, 50 anys després de la paralització de la línia, lamentava la pèrdua d’un servei que ha vertebrat històricament les nostres comarques.

“Una infraestructura que va situar Alcoi en la modernitat”, destacava l’alcalde, qui afegia que aquesta innovació “va permetre impulsar l’economia en el moment en què els nostres empresaris més ajuda necessitaven”.

Després de l’homenatge es va projectar del documentalSerpis de Ferro”, presentat al Centre Social Zona Nord. El documental mostra amb espectaculars imatges el traçat del riu, així com les valls que travessa i el Barranc de l’Infern entre els termes de l’Orxa i Villalonga. Per finalitzar la jornada va tindre lloc al mateix centre social una taula redona sota el nom “El ferrocarril Alcoi-Gandia. Memòria i patrimoni del Trens dels Anglesos”.

Cal afegir que recentment s’ha restaurat l’estructura de la locomotora, instal·lat un nou sistema d’enllumenament i disposat una zona enjardinada al seu voltant.

Font: Redacció./


Una resposta de Homenatge alcoià al “Tren dels Anglesos” pel seu 125 aniversari

  1. Toni ha dit:

    A Gandia molts anys fa que està ben arreglada … Un petit agrreglet i la plaça fa fredad ‘Alcoi ara és un poble que no sap on camina”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *