Foradia subscriutegrat

El Museu Alcoià de la Festa ret homenatge al pintor Paco Barrachina 

• Es tracta d'una exposició amb la qual la Festa d'Alcoi ret homenatge a un dels grans de la pintura alcoiana de la segona meitat del segle XX. • En total són 50 obres les exposades, realitzades des dels anys 70 fins a l'última etapa de Barrachina.


L’obra de Paco Barrachina està exposada en el Museu Alcoià de la Festa durant el mes de febrer. Es tracta d’una exposició amb la qual la Festa d’Alcoi ret homenatge a l’artista de Benifallim, un dels grans de la pintura alcoiana de la segona meitat del segle XX.

En total són 50 obres les exposades, realitzades des dels anys 70 fins a l’última etapa de Barrachina. Totes elles en el seu conjunt permeten interpretar l’evolució artística del pintor. El primer llenç que pot veure el visitant és, de fet, una obra inacabada de l’artista.

Una de les temàtiques essencials, és la de la Festa d’Alcoi. Destaquen les obres que fan referència a la figura de Sant Jordi, una d’elles el cartell de la trilogia de 2001 i una altra realitzada en commemoració del XVII del martiri de Sant Jordi.

La inauguració de l’exposició va comptar amb una gran assistència de públic, entre el qual van destacar els familiars de Barrachina; entre ells, la seua dona, Carmen, i els seus fills, Pablo i Alejandra.

El retrat que Barrachina va realitzar en 1984Eladio Silvestre ha servit per a recordar la figura del que va ser capità cristià de la filà Cides. Aquesta ha sigut cedida al Museu per part de la família Silvestre. I, després de ser incorporada al patrimoni de l’Associació de Sant Jordi, ha sigut nomenada obra del mes en el Museu Alcoià de la Festa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *