foradia subscriutegrat

Guanyar assenyala contradiccions respecte a la suspensió del contracte del Teatre Principal

• Recentment, s’ha suspés el contracte de gestió i la programació del Teatre Principal. Però va ser fa no molt més d’un mes, el 17 de gener, quan La Dependent i l'Ajuntament d'Alcoi presentaven aquesta programació. • "Des de Guanyar Alcoi demanem més respecte i mirament per una entitat que ha sigut un motor dinamitzador de la cultura, posant la seua professionalitat i experiència a disposició de la ciutat d'Alcoi"


Recentment, s’ha suspés el contracte de gestió i la programació del Teatre Principal. Però va ser fa no molt més d’un mes, el 17 de gener, quan La Dependent i l’Ajuntament d’Alcoi presentaven aquesta programació per al primer trimestre de l’any.

Si se sabia de la caducitat del contracte de gestió del Teatre Principal per part de La Dependent, es pregunta Guanyar Alcoi, “per què el dia 17 de gener es convoca una roda de premsa conjunta entre La Dependent i el departament municipal de cultura que capitaneja Raül Llopis per fer pública la programació del primer trimestre del 2018?

Per què es permet que La Dependent programe les activitats per al 2018?”, per què apareix una partida específica al Pressupost Municipal del 2018 anomenada subvenció gestió Teatre Principal?“. Aquestes són preguntes que es realitza la plataforma ciutadana i que, segons afirma, “tenen una difícil resposta justificada de forma raonable i creïble”.

Segons ens comuniquen des de La Dependent, a hores d’ara estan decidint què fer amb l’Escola de Teatre Municipal, gestionada amb un èxit notable pels seus membres. La possibilitat de deixar-la de gestionar està oberta.

La regidora de Guanyar Estefania Blanes assenyala que “des de Guanyar Alcoi demanem més respecte i mirament per una entitat que ha sigut un motor dinamitzador de la cultura, posant la seua professionalitat i experiència a disposició de la ciutat d’Alcoi” i es pregunta que “de veritat no hi havia altra solució? No podia assumir el cost dels bolos de manera directa l’Ajuntament? No es pot contractar al personal necessari per a mantenir obert el teatre mentre es redacta el nou contracte? Si necessitem personal tècnic i administratiu, no serà la més adequada la que està fent-ho fins ara? No es pot subvencionar per part de l’Ajuntament l’Escola de Teatre Municipal i assegurar la seua continuïtat?.

Davant aquesta situació, “plagada de contradiccions i d’informacions incoherents, pot ser el Govern no ha trobat la resposta o potser no s’han fet les preguntes apropiades”, finalitza Blanes.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *