foradia subscriutegrat

Zeus, Francisco Javier i Ignacio: “els governs haurien de sancionar a Facebook”

• Recentment hem viscut un fet que ens obliga a prendre més consciència del poder que té una empresa com Facebook i de l’ús que fa d’ell • Es fa ús fraudulent de les nostres dades personals per part dels propietaris privats de Facebook”

Els avanços tecnològics estan canviant el nostre món i la nostra manera de relacionar-nos amb ell. Internet és un exemple ben clar en aquest sentit: una eina que ens permet accedir a una enorme quantitat d’informació i comunicar-nos de manera instantània amb qualsevol persona de qualsevol lloc del món.

Dins del món d’Internet, destaquen les xarxes socials com a ferramenta de comunicació massiva; i entre elles, la més popular és Facebook. La majoria de persones de la nostra societat fan ús d’aquestes.

Recentment hem viscut un fet que ens obliga a prendre més consciència del poder que té una empresa com Facebook i de l’ús que fa d’ell: el cas de Cambridge Analytica ha posat en evidència que aquesta plataforma ha transgredit la norma de respectar les dades privades i personals dels seus usuaris. I, pitjor encara, ho ha fet a favor de la campanya política que va guanyar les últimes eleccions, la de Donald Trump.

Ha quedat clar que tot el que sap Facebook sobre els seus usuaris, i no és poc, pot ser utilitzat per tal de crear propaganda personalitzada i manipular la nostra manera de pensar sobre determinats temes i conduir, així, la nostra conducta cap a determinades accions.

Analitzem amb les nostres veïnes i veïns d’Alcoi aquest fenomen.

 

Els nostres entrevistats ens comenten que fan ús habitualment de les xarxes socials i reconeixen que aquestes, i en especial Facebook, “s’ha inserit en la nostra societat de manera irreversible“.

Les xarxes socials, en principi, són eines socials que no tenen per què ser bones o roïnes”, de fet, són un mitjà de comunicació que funciona com a contrapoder de la manipulació dels principals canals de televisió, que està a l’ordre del dia. “Però el cas de Cambridge Analytica deixa clar que es fa ús fraudulent de les nostres dades personals per part dels propietaris privats de Facebook”, opinen els nostres entrevistats.

Davant d’aquesta situació, “els governs haurien de posar remei per tal que no es torne a produir, haurien de sancionar a Facebook”, cosa que de moment no sabem si es produirà.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *