lasarga ajualcoipresuparticipa

La música inunda de màgia el poble alcoià

• La música ha omplit de màgia Alcoi en un dia tradicional tan especial com és El Dia dels Músics. • l’Himne ha agermanat, un any més, a tot un poble que l’ha entonat en un moment de característiques quasi místiques

La música ha omplit de màgia Alcoi en un dia tradicional tan especial com és El Dia dels Músics. Primerament, s’ha celebrat la Festa del Pasdoble, un desfile amb els músics com a protagonistes que ha culminat en la Plaça d’Espanya. En total han participat 24 bandes, 4 d’elles les alcoianes.

Tot seguit, l’Himne de la festa alcoiana ha agermanat, un any més, a tot un poble que l’ha entonat en un moment de característiques quasi místiques. Enguany ha destacat el nombre de públic assistent, més elevat que altres anys, pel fet de ser dissabte i per la bona imatge que les festes d’Alcoi guanyen en l’exterior any rere any.

La peça musical protagonista del Dia dels Músics prové de la marxa àrab “El Sig”, adaptada de la sarsuela “La Bella Zaida”, del músic Gonzalo Barrachina. La persona encarregada de dirigir la seua execució ha sigut enguany Benedicto Ripoll Martínes, músic alcoià amb una dilatada carrera musical, vinculada a la Unió Musical d’Alcoi i a la d’Ibi.

El dia finalitzarà amb la celebració de la Nit de l’Olla, amb un sopar popular amb un dels plats típics alcoians. Arranca així La Trilogia de les festes de Moros i Cristians.

Font: Redacció./

reactivalcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *