foradia subscriutegrat

El projecte Alcoinnova queda paralitzat per sentència del TSJ valencià

• Destaca l’impacte mediambiental que comportaria per a l’àrea del Parc Natural de la Font Roja, posant en risc l’aigua de l’Aqüífer El Molinar • "Una oportunitat perquè La Española reoriente la seua proposta i busque una ubicació adequada, si és que no es tracta d’una mera operació especulativa de reclassificació urbanística”

El projecte Alcoinnova, previst d’implantar a la zona de La Canal, ha sigut paralitzat per part d’El Tribunal Superior de Justícia valencià. Ha sigut després de valorar el recurs de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció i Salvem l’Aqüífer del Molinar.

La resolució del Tribunal considera que el Pla de l’ATE (Actuació Territorial Estratègica) és contrari a dret per diversos motius. Entre ells, destaca l’impacte mediambiental que comportaria per a l’àrea del Parc Natural de la Font Roja, posant en risc l’aigua de l’Aqüífer El Molinar, principal abastiment natural d’aigua potable d’Alcoi; a més que hi hauria una alteració de la qualitat paisatgística general de la zona.

Segons les organitzacions ecologistes, el Tribunal no ha entrat a valorar altres assumptes importants, com és el cas de “les infraestructures que teòricament haurien de garantir l’abocament zero d’aigües, de la necessitat d’un pla de mobilitat sostenible i de les connexions de gas, electricitat i aigua”.

La sentència que anul·la el Pla, que encara no és ferma, i segons les dues organitzacions ecologistes, representa “una oportunitat perquè l’empresa [La Española] reoriente la seua proposta i busque una ubicació adequada on puga agrupar les seues empreses, si és que eixa és realment la seua intenció i no es tracta d’una mera operació especulativa de reclassificació urbanística”.

I subratllen que “l’estudi de la Universitat Politècnica de València acreditava l’existència de múltiples alternatives viables tant a Alcoi com a la resta de la comarca”.

Font: Redacció./


3 Responses to El projecte Alcoinnova queda paralitzat per sentència del TSJ valencià

  1. Alcoià ha dit:

    Una gran notícia per als interessos d’Alcoi i dels alcoians

  2. Romeo ha dit:

    Ja no hia res a dir, pensé que els Srs. que están lluitant per fer realitat un proyecte industrial a Alcoi de esta tiraran la tovalla i mos manarán a Alcoi i als alcoians a fer puñetes que es lo que ens mereixem.

  3. Aureli Bondia ha dit:

    Romeo, no ens contes pel·lícules. Els senyors de La Española no estaven lluitant per fer un projecte industrial, sinó per a reclassificar els seus terrenys per a poder construir en bona part xalets i altres usos que no tenen res a veure (comercials, recreatius…). Ni tan sols estava clar que reagruparen en la Canal les empreses del seu grup (per exemple, a Multiscan, la més capdavantera, no se li veia cap intenció de traslladar-se a un lloc on només tindria problemes). Si realment volen tirar endavant un projecte industrial, hi ha lloc de sobra a Alcoi i a la resta de la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *