foradia cdturisme

“Europa promou una gran agroindústria que està esquilmant el planeta”

• “Europa retalla en agricultura per a destinar més recursos al tancament de les seues fronteres”, manifesta l’eurodiputada Marina Albiol • Així s’actua des d’Europa, “en lloc d’apostar pels nostres productors i per la distribució de proximitat, per una agricultura sostenible i respectuosa"

Europa retalla en agricultura per a destinar més recursos al tancament de les seues fronteres”. Així ho manifesta l’eurodiputada Marina Albiol per Esquerra Unida, després de conéixer la proposta de pressupostos plurianuals per a la Política Agrària Comuna (PAC) que ha presentat la Comissió Europea. La qual cosa “ens apropa una mica més a una crisi alimentària i empitjora la crisi humanitària que provoca la mateixa Europa-fortalesa”.

Una realitat a la qual cal sumar, recorda Albiol, “que cada vegada la Unió Europea està signant més i més tractats comercials amb tercers països que estan enfonsant la producció pròpia, tal com hem pogut comprovar amb l’arribada de cítrics del sud d’Àfrica”.

Així s’actua des d’Europa, “en lloc d’apostar pels nostres productors i per la distribució de proximitat, per una agricultura sostenible i respectuosa amb els recursos i el medi, Europa promou una gran agroindústria que està esquilmant el planeta. I mentre fa això, amb la seua hipocresia habitual la Comissió Europea predica valors com la sostenibilitat o la defensa de la natura”.

El resultat d’aquesta direcció política és “la creixent pèrdua de terres de conreu, la desaparició de professionals dedicats al camp i la cada vegada més complicada subsistència dels llauradors suposa una notícia lamentable”.

Cal remarcar que la població del País Valencià té un fort vincle cultural i identitari amb l’agricultura. I en aquest sentit, en un context marcat per la desafecció i l’auge de l’extrema dreta, i Europa continua realitzant les “mateixes polítiques que generen una creixent desafecció cap al projecte europeu per part de la ciutadania”.

Per tal de fer un poc de contrapés, Albiol apel·la al Govern valencià a redoblar la seua aposta pel sector agrícola: “no podíem esperar gran ajuda d’Europa, cert, però en matèria agrícola cada vegada arriben pitjors notícies de Brussel·les, i per revertir aquesta tendència caldria que el Consell redoblara els seus esforços”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *