lasarga subscriutegrat

“Els casos de corrupció prescriuen, als rapers i truiters els empresonen”

• Tenim nombrosos indicis per a pensar que el poder judicial està controlat per qui governa el Regne espanyol • Aquest control del poder judicial per part del Govern pot comportar perjudicis als drets de la població

Tal com han consensuat els experts al llarg de la història, un sistema de govern democràtic (el menys imperfecte que existeix) ha de fonamentar-se en l’Estat de dret (un ordre regit per la llei), i aquest en la divisió del poder, per tal d’evitar la tirania de qui ho posseeix i exerceix.

Per tal de garantir l’Estat de dret, com a mínim, ha d’existir una separació reial entre el poder legislatiu (qui realitza les lleis), el poder executiu (qui executa la posada en pràctica de les lleis) i el poder judicial (qui s’encarrega d’assegurar que es compleixen les lleis).

Tenint en compte aquesta teoria, durant els últims temps, hem viscut nombrosos fets que ens generen raonables i seriosos dubtes sobre la qualitat del nostre sistema democràtic. En concret, n’hi ha nombrosos indicis per a pensar que el poder judicial està controlat per qui governa el Regne espanyol: corruptes del govern que no van mai a presó, indults a grans defraudadors, ulls grossos davant transgressions legals de poderosos, empresonament d’artistes crítics amb el poder, implicació de la justícia en problemes polítics…

El més preocupant és que aquesta realitat està accentuant-se durant els últims moments. Fins a on arribarem? Parlem amb alguns dels nostres veïns i veïnes d’Alcoi sobre aquest tema.

Tots els casos judicials de corrupció i de gent que ens està furtant a tots s’allarguen o prescriuen, i als rapers o als twiters que critiquen als poderosos els empresonen a l’instat”. Aquesta és la visió que tenen Lara i Joaquin respecte a la justícia de l’Estat espanyol.

El nombre de delictes de terrorisme és més elevat ara que quan hi havia una banda terrorista en actiu en Espanya, ETA. Es posa en evidència, així, que el sistema judicial està sent utilitzat pel Govern espanyol, no per a implementar l’Estat de dret, sinó per realitzar els seus interessos personals i de poder.

Aquest control del poder judicial per part del Govern pot comportar perjudicis als drets de la població de l’Estat espanyol, a més d’un retrocés en la llibertat d’expressió, una impunitat amb els casos de corrupció, “el de Cifuentes i el seu màster falsificat és un d’ells”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *