foradia subscriutegrat

Xàtiva lliura els premis del seu I certamen de narrativa curta en valencià

• Lliurats els premis del I certamen de narrativa curta en valencià organitzat per la regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva • L’objectiu d’aquest certamen és el de promoure l’ús del valencià entre la població escolar de Xàtiva


Lliurats els premis del I certamen de narrativa curta en valencià organitzat per la regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva. En aquest han participat un total de 29 xiquets i xiquetes de Secundària i Batxillerat dels diferents centres educatius de Xàtiva.

L’objectiu d’aquest certamen és el de promoure l’ús del valencià entre la població escolar de Xàtiva. Els centres escolars han mostrat la seua implicació fent una selecció prèvia de les narracions presentades.

Rocío Sanchis Climent ha sigut la guanyadora en la secció A (primer cicle de l’ESO) i Esther Lluch Bataller ha guanyat la secció B (segon cicle). Ambdues guanyadores del col·legi Nuestra Señora de la Seo.

Sergio García Genís, de l’IES Josep de Ribera, ha aconseguit el premi en la Secció C (Batxillerat). Per la seua banda, el Premi a la major participació l’ha rebut el col·legi Nuestra Señora de la Seo, que obtindrà 300 euros en material bibliogràfic en valencià.

Les obres a presentar podien ser qualsevol tipus de narrativa curta: contes, novel·les, o memòries; amb una extensió mínima de dos fulls a doble espai per una sola cara. Els premis per als guanyadors són una tauleta tàctil amb teclat incorporat per als alumnes d’ESO i un portàtil per al vencedor en la modalitat de Batxillerat.

Els escrits guardonats seran publicats a través de la pàgina web de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva.

El jurat del certamen ha estat conformat pel regidor de Política Lingüística Alfred Boluda -com a president-, la tècnica de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva Sonia Blázquez, el bibliotecari municipal Vicent Orquín, el tècnic de Política Lingüística de la Conselleria Vicent Tortosa i la professora de l’IES Les Foies de Benigànim Carme Gosalbez.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *