foradia cdturisme

L’Ajuntament de Gandia du a terme una auditoria per conéixer la gestió dels darrers governs

• “Gandia toca fons entre 2011 i 2015 amb el PP. Cada problema creat pel govern d’Orengo i Mut s’agreuja amb Torró” • "L’actual Govern ha aprovat i acomplit un Pla d’Ajust que ens ha permés augmentar els ingressos, reduir les despeses, solucionar amb mitjans propis el deute a proveïdors..."

L’Ajuntament de Gandia ha dut a terme una auditoria municipal per tal que isquen a la llum els comptes econòmics del Consistori durant les darreres quatre legislatures, “és una ferramenta ciutadana necessària per a fiscalitzar l’acció política”, comenta Nahuel González, regidor del municipi.

El Grup Municipal Mes Gandia va acordar aplicar-la per una gestió del Partit Popular que va deixar, a través de pràctiques polítiques fosques, un deute desmesurat a les arques públiques.

Les conclusions són les següents:

Primera legislatura, de José Manuel Orengo, 2003-2007. PSPV-PSOE

Aquesta la primera legislatura auditada coincideix amb els anys de bonança econòmica i bombolla immobiliària (2003-2007) “les desviacions entre ingressos i despeses no són greus”, afirma la regidora Alicia Izquierdo.

Segona legislatura, de José Manuel Orengo, 2007-2011. PSPV-PSOE

La segona legislatura forma part del període de la crisi “mal gestionada”: “eixa legislatura acaba amb un volum ingent de deute als proveïdors, que veuen com les seues factures passen d’un exercici pressupostari al següent perquè ‘no caben’, no les poden cobrar”

Tercera legislatura, de Arturo Torró Chisvert, 2011-2015. PPCV

Gandia toca fons entre 2011 i 2015 amb el PP. Cada problema creat pel govern d’Orengo i Mut s’agreuja amb Torró”. Mes Gandia titola aquesta etapa “saqueig per part del PP”. Durant aquesta, 3 dels pressupostos del PP són il·legals, deixa de pagar als bancs i d’atendre obligacions contractuals, puja els impostos i abusa dels Plans de Pagament a Proveïdors per a continuar empastrant proveïdors, i potencia l’empresa pública IPG com a ferramenta per a contractar gent i moure diners sense control per part dels funcionaris de l’Ajuntament. “No només es perden les oportunitats per atacar el problema del deute, sinó que s’augmenta de forma irresponsable i immoral”.

Quarta legislatura, de Diana Morant, a partir del 2015. PSPV-PSOE

L’última etapa política, des del 2015 fins al present, és la d’ajust pressupostari (2015-present). Segons González, l’actual Govern ha aprovat i acomplit un Pla d’Ajust que ens ha permés augmentar els ingressos, reduir les despeses, solucionar amb mitjans propis el deute a proveïdors i liquidar i tancar l’empresa pública IPG. Tot i mantenir nivells alts de deute a llarg termini que aniran cobrint-se amb superàvits pressupostaris durant les pròximes legislatures, s’ha normalitzat el funcionament del dia a dia de l’administració local: els pressupostos són legals i s’acompleixen, els proveïdors cobren prompte, les contractacions es fan de forma supervisada i legal”.

La conclusió final és que aquesta línia de funcionament polític “hauria de ser la nova normalitat amb què esperem que funcione l’Ajuntament durant les pròximes legislatures”, conclouen els regidors

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *