foradia subscriutegrat

Raquel Vicedo, alcaldessa d’Alfafara: “tot el món diu que som un poble molt obert i acollidor”

• Parlem amb l’alcaldessa d’Alfafara, Raquel Vicedo, per conéixer l’actualitat del poble • A més, recordem que Alfafara ha preparat un complet programa cultural i ho té tot a punt per gaudir de les seues festes patronals.

Parlem amb l’alcaldessa d’Alfafara, Raquel Vicedo, per conéixer l’actualitat del poble: totes les reformes i millores que s’han realitzat al municipi durant l’últim any. A més, recordem que Alfafara ha preparat un complet programa cultural i ho té tot a punt per gaudir de les seues festes patronals.

Alfafara ha realitzat moltes millores i reformes en tot el seu municipi per tal que residents i visitants gaudeixen del poble en les millors de les condicions possibles.

Reformes a la piscina, al centre cultural i al centre social, nous contenidors, cendrers distribuïts pel poble, noves senyalitzacions municipals, nous aparells de gimnàstica per a la gent gran. Amb totes aquestes millores es pretén, a més d’oferir serveis i infraestructures que facen més fàcil i agradable la vida dels habitants, “sensibilitzar a la gent de les bones pràctiques cíviques”.

Un dels treballs principals, al llarg de l’any, ha sigut la millora i rehabilitació dels camins que van ser afectats per la forta tempesta de l’any passat: “encara queden coses per fer, però hi ha hagut un gran treball amb l’objectiu de millorar-los”.

En aquesta línia de millora dels camins, cal ressaltar els treballs de desbrossament de les cunetes i dels terrenys, “tenim un terreny molt fèrtil que no dóna treva”.

La Volta de l’Assut és un passeig popular i característic del poble, enguany s’ha condicionat també, amb nova il·luminació per exemple, per tal que es puga realitzar amb tota tranquil·litat i seguretat, inclús a la nit.

Per altra banda, Alfafara ha preparat un complet programa cultural per gaudir dels mes de juliol, amb esports, concerts musicals, teatres, activitats infantils, rutes literàries… I a principis d’agost comença la celebració de les seues festes patronals.

Raquel vol convidar a tot qui tinga el gust de visitar Alfafara durant aquest estiu, “tots ho diuen, que som un poble molt acollidor i obert. A més, qui no vulga festa, també pot gaudir del nostre ric entorn natural, tot qui vulga visitar-nos quedarà content de fer-ho”.

Festes Patronals: el 7 de Juliol al 9 d’Agost de 2018

Dissabte, 4 d’agost CONCERT EXTRAORDINÀRI DE FESTES “BOTIFARRA A BANDA” – A les 12:00 h del matí, al Patronat, TALLER DE BALL, a càrrec del grup “STREET SQUAD”. – A les 20:00 h, PASSEIG EN BICICLETA PEL POBLE, amb obsequi de refresc per als participants. (Cal portar el casc). – A les 23:00 h, a l’Assut, CONCERT EXTRAORDINARI DE FESTES amb l’espectacle BOTIFARRA A BANDA, que interpretaran conjuntament el cantant xativí de cançons tradicionals valencianes PEP GIMENO “BOTIFARRA”, la seua Rondalla i Societat Instructiva Musical d’Alfafara.

Diumenge, 5 d’agost QUI NO FA LA VESPRA NO FA LA FESTA – De les 10:00 h a les 13:30 h, jocs infantils amb “RELLISCADOR D’AIGUA” i TALLER DE FANALETS DE MELÓ a la Mateta. – 14:00 h, VOLTEIG DE CAMPANES per anunciar la festa. – A les 19:00 h, FESTA INFANTIL DE DISFRESSES a la Plaça d’Espanya. Tots els disfressats tindran berenar, música i animació. – A les 21.30 h, DES DEL BALCÓ DE L’Ajuntament, PREGÓ DE PROCLAMACIÓ DE LES FESTES a càrrec de Na Maribel Rodríguez Vicedo, Llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i especialitzada en “Community Managment” per la Fundació de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). – A la 01.00 h de la matinada, al carrer de les Eres, Revetla, amb l’orquestra THUNDER.

Dilluns, 6 d’agost FESTIVITAT DEL DIVÍ SALVADOR – A les 11:00 h, CERCAVILA, per la Societat Instructiva Musical d’Alfafara. – A les 12:00 h, SOLEMNE MISSA CANTADA, en honor al nostre Patró, el Diví Salvador. – A les 13:30 h, VOLTEIG DE CAMPANES, CERCAVILA fins les Eres on es dispararà una GRAN MASCLETÀ. – A les 21:00 h, PROCESSÓ DEL SALVADOR. A la finalització, es cantaran els goigs en honor al patró. – A la 01:00h de la matinada, al Carrer les Eres, Revetla, amenitzada per l’orquestra REALITY.

Dimarts, 7 d’agost FESTIVITAT DE LA DIVINA AURORA – A les 05:30 h de la Matinada, DESPERTÀ de la Divina Aurora. – A les 13:00 h, Volteig general de campanes. – A les 20:00 h, SOLEMNE MISSA en honor de la Divina Aurora. – A les 21:00 h, PROCESSÓ DE LA DIVINA AURORA. A la finalització, es cantaran els goigs en honor a la patrona dels joves. – Cap a les 22:00 h, en finalitzar la Processó, des de la Penya “La Canyeta”, CERCAVILA DEL ROQUERO, amb la SIM Alfafara, pels carrers del poble. – A les 00:00 h de la nit CORREFOCS des de la Mateta, amb els DIMONIS de DARRERE LA VILA. En acabant, al Carrer les Eres, Revetla, amenitzada per DISCO MÒBIL.

Dimecres, 8 d’agost FESTIVITAT DE SANT ROC – A les 11:00 h, DIANA DE SANT ROC, a càrrec de la Societat Instructiva Musical d’Alfafara. – A les 12:00 h, solemne missa en honor a SANT ROC. A la finalització de la missa. VOLTEIG GENERAL DE CAMPANES I CERCAVILA a càrrec de la Societat Instructiva Musical d’Alfafara. Seguida d’una traca correguda. – A les 21:00 h, PROCESSÓ DE SANT ROC. A la finalització, es cantaran els goigs en honor al sant. – A les 00:30 h de la matinada, des de la Mateta GRAN RETRETA FESTERA DE DISFRESSES amb la Societat Instructiva Musical d’Alfafara, fins a les Eres on continuarà la festa amb l’amenització d’una DISCO MÒBIL.

Dijous, 9 d’agost DIA DE L’AIXAVEGÓ – De les 12:30 h a les 14:00, pels carrers habituals, CORREAIGUA (portar calcer i roba adequà per participar-hi). – A les 22:00 h, SOPAR BAIX BRAÇ a la Mateta, amb obsequi de vi, llimonada, refrescos, cacaus i tramussos. Després, final de festa amb FILAETES, a càrrec de la Societat Instructiva Musical d’Alfafara. (Agraïm la col·laboració dels voluntaris i voluntàries que vulguen acudir a les 21:00h al Patronat per preparar taules i cadires).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *