foradia subscriutegrat

Xàtiva promou accions per la mobilitat amb transport urbà públic, amb bicicleta i a peu

• Xàtiva aprofita la Setmana de la Mobilitat Europea, del 16 al 22 de setembre, per conscienciar a les veïnes i veïns • Des de la comunitat educativa i l'associació de veïns del Raval s'han volgut sumar a la campanya.


Xàtiva aprofita la Setmana de la Mobilitat Europea, del 16 al 22 de setembre, per conscienciar a les veïnes i veïns i fomentar la mobilitat a través del transport urbà públic, amb bicicleta i de vianants a través de diferents accions. El primer tinent d’alcalde de Xàtiva, i regidor de Mobilitat, Miquel Lorente, ha presentat l’agenda d’actes.

“La Setmana de la Mobilitat, que ja s’ha consolidat entre les diferents entitats de la ciutat i té un impuls decidit per part de l’Ajuntament, és una setmana de conscienciació però també de projecció per seguir millorant el servei municipal”, ha explicat Miquel Lorente.

Durant tot el matí del dilluns 17 es durà a terme el Servici de bus urbà gratuït a l´hospital. Entre els dies 18 i 21 hi haurà jocs infantils al Carrer Azorín (barri del Carme). Dimarts 18, hi ha organitzada una activitat amb els Carrers Oberts als jocs, on hi haurà activitats programades durant tot el dia, al Carrer Azorín.

Dimecres 19 es realitzarà l’activitat del Laberint de la Ciutat, que consisteix en un concurs de fotografies per a tots els públics sobre mobiliari urbà mal situat, que cal reubicar, com també les dificultats dels desplaçaments que apareixen a conseqüència de les barreres arquitectòniques que ens puguem trobar diàriament. Hi haurà tres premis per a les millors fotografies presentades.

El dijous 20 de matí, s’organitzarà la ‘Bicicletada Escolar’, on participaran els alumnes de i de primària dels diferents centres educatius de la ciutat, i que consisteix en un recorregut per un circuit urbà que començarà a les 10 del matí. En una primera volta, es passarà per cadascun dels centres per arreplegar als escolars que aniran sumant-se a la marxa, mentre que en la segona volta es repetirà el recorregut per anar deixant als participants en els seus centres de procedència.

El divendres 21, hi ha organitzada l’activitat de ‘Discapamirada‘, en la qual s’exposaran les fotografies presentades en l’activitat del laberint de la ciutat, a L’Albereda Jaume I. A la vesprada, a les 19 hores, hi haurà una xerrada a l’Associació de veïns del barri del Raval. Després, a les 20:30 h al carrer Ventura Pascual (C.P Martinez Bellver), es farà un sorteig d’una Bicicleta elèctrica entre els posseïdors de la Targeta urbana. Després hi haurà sopar d’entrepà i la projecció de la pel·lícula ‘La Bicicleta Verde’.

Per altra banda, des de la comunitat educativa s’han volgut sumar, amb una “bicicletada”; també l’associació de veïns del Raval, amb una xerrada informativa sobre la Mobilitat en la ciutat.

Per tal de millorar les condicions dels usuaris a l’hora d’esperar els mitjans de transport urbans, l’Ajuntament de Xàtiva també ha instal·lat 11 noves marquesines a les parades de bus i una parada de taxi al llarg de la localitat.

Font: Redacció./


ajualcoi

Una resposta de Xàtiva promou accions per la mobilitat amb transport urbà públic, amb bicicleta i a peu

  1. Encarna García ha dit:

    No entiendo por qué han puesto una marquesina en la calle Beata Inés y en la parada de taxis si por allí no pasa el bus urbano y en cambio no se ha puesto una marquesina en la calle de la Reina en la acera a la altura de Caixa Ontinyent siendo ésta bastante amplia a pesar de que es una de las paradas más utilizadas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *