foradia subscriutegrat

“Antoni Miró a La Base”: un desplegament d’art i compromís social

• Una exposició que sintetitza l'univers creador més recent de l'artista alcoià i que ha provocat gran interés, expectació i debat públic. • Una obra on destaca la visió crítica amb les injustícies, la seua capacitat i la qualitat artística.


Inaugurada l’exposició “Antoni Miró a La Base”, en València. Una exposició que sintetitza l’univers creador més recent de l’artista alcoià i que ha provocat gran interés, expectació i debat públic.

L’exposició, que integra al voltant de 250 de les obres recents de l’emblemàtic artista alcoià, ha sigut el tret d’eixida del nou espai cultural de la Marina de València, La Base, que compta amb més de 2.000 metres quadrats. La seua inauguració ha comptat amb la presència d’un ample públic i d’autoritats del País Valencià, com són, entre molts altres: el president de la Generalitat, Ximo Puig, el director general del Consorci de València 2007, Vicent Llorens, l’economista Nèstor Novell (que s’ha encarregat de coordinar l’exposició), el comissari de l’exposició, Fernando de Castro i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

Amb “Antoni Miró a La Base”, el públic podrà gaudir, fins al 30 de desembre, d’algunes de les obres més representatives de l’artista alcoià realitzades des de l’any 2012, on destaca el component realista i de compromís social; amb pintures que reflecteixen, entre altres: el conflicte català, la Primavera Àrab i Valenciana, les desigualtats econòmiques, les retallades en educació i sanitat i els abusos polítics; i amb la representació les personalitats i referents socials que, al llarg de la història, han lluitat per la justícia social, la cultura dels pobles i les millores col·lectives. També de l’art eròtic de Miró, que durant aquests dies ha provocat tant de debat públic.

Destaquen les paraules de Fernando de Castro, assenyalant la pluralitat de l’obra de Miró i fent valdre la seua visió crítica amb les injustícies, la seua capacitat provocadora i la seua qualitat artística.

A títol anecdòtic, però amb importància de fons, hem de ressaltar la presència durant la inauguració d’un grup d’extremistes organitzats d’ultradreta coneguts en el territori per la seua actitud violenta i intolerant.

Durant els pròxims mesos, La Base acollirà, entre altres activitats, visites guiades per les peces d’art de Miró. El 21 d’octubre, a més, 10 músics valencians dedicaran les seues cançons a l’obra del creador alcoià.

Font: Rodrigo Paños./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *